Helyi sport

2009.10.28. 15:01

Csertői kiütötte a nyeregből Werner Lorantot

Bár az 1860 München legendás trénere, Werner Lorant volt a favorit a KTE-Ereco kispadjára, a kecskeméti vezetők mégis a legutóbb a Haladást irányító Csertői Aurél mellett tették le voksukat.

Gyöngyösi Balázs

Ugyan a klub egyik tulajdonosa, Rózsa Pál vezérigazgató megkeresésünkre délelőtt még három potenciális edzőjelöltről számolt be, délutánra kiderült, ketten pályáztak reális eséllyel a kispadra. Hatalmas meglepetésre nem Werner Lorant, hanem Csertői Aurél kapott bizalmat.

A tárgyalások után a klub vezérkara úgy határozott, hogy a KTE-Ereco vezetőedzője hétfőtől Csertői Aurél lesz. Munkáját a jelenlegi megbízott edző, Czéh László és Erdei Sándor segíti. Az idény közben Szombathelyről elköszönt Csertői 2009. december 31-ig eltiltását tölti: nem ülhet a kispadra.

Teendőit hivatalosan a kényszerpihenő lejártáig a csapatot az elmúlt hétvégén a Ferencváros ellen győzelemre vezető Czéh látja el. Csertői Aurél szerződése 2011. június 30-ig szól. Amennyiben a klub elégedett lesz a munkájával, a szerződés egy évvel meghosszabbítható.

Csertői Aurél: Szombathely után Kecskemét

Csertői Aurél: Szombathely után Kecskemét
A KTE tulajdonosaira Werner Lorant nagy hatással volt, mentalitása, elhivatottsága, a labdarúgás iránti alázata megmutatta a kecskeméti vezetőknek, hogy hová is kellene eljutni az elkövetkezendő években, s hogy mit jelent a valódi profizmus. Ezúton is sok sikert és jó egészséget kívánnak neki – olvasható a klub hivatalos honlapján.

A hírös városi futballcsapat tavaly újoncként hatalmas meglepetésre ötödik lett az NB I-ben, idén 12 forduló után négy győzelem és két döntetlen mellett hat vereséggel, 14 ponttal a 10. helyen áll. Ki gondolta volna, hogy nem Lorant, hanem Csertői veszi át a csapatot?

Ha német sztáredző érkezéséről szólnak a hírek, a legtöbben rosszallóan emlegetik Lothar Matthäus nevét. A játékosként világbajnoki címig jutó, a világ legjobbjának is megválasztott Matthäus edzőként vajmi keveset tud felmutatni. Ezt a magyar futball is megtapasztalhatta: Lothar keveset hozott, sokat vitt, szövetségi kapitányi megbízatása idején tapodtat sem lépett előre a válogatott 2003 és 2005 között.

Werner Lorant nemzetközileg ismert és elismert edző, neve fogalom a szakmában

Werner Lorant nemzetközileg ismert és elismert edző, neve fogalom a szakmában


Úgy tűnt, 2009 nyarán visszatér Magyarországra a világvándor német ikon, végül azonban mégsem lett a Videoton trénere. Néhány hónap múltán újra felröppent egy nagy név Németországból: Werner Lorant kecskeméti szerepvállalása napok óta téma volt. A 60 esztendős szakember marbellai nyaralását szakította meg azért, hogy kedden tárgyalóasztalhoz üljön a KTE-Ereco tulajdonosaival.

Rózsa Pál még korábban leszögezte: bár Werner Lorant elfogadta az ajánlatukat, ez nem jelenti azt, hogy ezzel automatikusan ő az új edző. Az élvonalban nem ritka a milliós nagyságrendű alapbér és a többszázezres prémium, a hírek szerint Werner Lorantot megannyi zsíros szerződéssel a háta mögött már nem a pénz motiválja, hanem az új kihívás. Így se kellett... 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában