Helyi sport

2009.10.25. 20:47

Dragan Djukics visszatér

Hat év után újból Dragan Djukics lesz a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának trénere. A szerb szakember két és fél éves szerződést kötött, november 1-jétől áll munkába. <br>

Süli Róbert

Vasárnap, 14 óra 3 perc, Szeged, Kölcsey utcai No. 1 pub, Lele Ambrus, a Pick Szeged ügyvezetője: „Dragan Djukics a Pick Szeged vezetőedzője!" Taps fogadta a hírt.

14 óra 5 perc, Ujhelyi István, társadalmi elnök: „Két és fél éves szerződést kötöttünk vele. November 1-jétől áll munkába."

14 óra 8 perc, Pistrui László, a Sante Kézilabda Kft. többségi tulajdonosa: „Két jelölt volt. Djukics és Kovács Péter. Egyikük sem az olcsó kategóriát képviseli. Djukics egyből tudott jönni, Kovács viszont nem. Ez is döntött a végső sorrendben!"

Pistrui László ismerteti Djukics szerződtetését a szegedi sajtótájékoztatón. Fotó: Segesvári Csaba

Pistrui László ismerteti Djukics szerződtetését a szegedi sajtótájékoztatón.
Fotó: Segesvári Csaba

14 óra, 12 perc, Lele Ambrus: „Szabad kezet kap Djukics. Minden szakmai kérdésben ő dönt. A játékosok felé is lesznek változások, ha még egyszer előfordul a kecskemétihez hasonló vereség, akkor komoly büntetésre számíthatnak. Céljaink a magyar bajnokságban, kupában és a Bajnokok Ligájában nem változnak. Döntőt szeretnénk játszani, a BL-ben pedig a csoportból továbbjutni."

14 óra 20 perc, Szabó Dezső vezérszurkoló I.: „Több százan vagyunk itt a No. 1 pubban. Szurkolótársaim nevében szólok most. Az a játékos, aki nem tesz meg mindent a Pick Szegedért, annak nem kötelező, hogy itt játsszon. Ilyen mentalitású kézilabdásokra nincs szükségünk, az nem méltó arra, hogy a patinás csapatunk mezét viselje." A délután második tapsát kapta a felszólaló.

14 óra 23 perc, Török Zoltán, vezérszurkoló II.: „Örülök Dragan Djukics szerződtetésének, aki egy tapasztalt, felkészült edző. Olyan személy, akit mindenki elfogad."

A szerb edző november 1-jén áll munkába.    Fotó: Segesvári Csaba

A szerb edző november 1-jén áll munkába.
Fotó: Segesvári Csaba

Közel egyórás volt a Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának sajtótájékoztatója és szurkolói ankétja. Záporoztak a kérdések. A csapattal kapcsolatosan is érdeklődtek, a szegedi vezetők elmondták, hogy Dragan Djukics dönti el, hogy kivel képzeli el a jövőt, kire lesz szüksége, és esetleg kit szeretne szerződtetni. Most az egyik fő feladat, hogy a november 3-i, Tatran Presov elleni bajnokit halasszák el, mert az új mester, Dragan Djukics ezt kérte.

Lele Ambrus: 1 meccs, 1 győzelem

Szeged. Lele Ambrus 51 évesen debütált mint vezetőedző a férfi kézilabda NB I-ben. A Volán egykori gólvágója, ideiglenesen ült a szegedi kispadon. Hazánkban ilyen „tűzoltómunkát" a Honvéd labdarúgócsapatánál Szurgent Lajos szokott elvégezni.

Lele Ambrus: a győztes hadvezér.    Fotó: Karnok Csaba

Lele Ambrus: a győztes hadvezér.
Fotó: Karnok Csaba

Lele, a másodedző, Avar Györggyel az oldalán győzelemre vezette a Picket. Egyetlen percig sem volt kérdéses a siker, a nyáron alaposan megerősödött Csurgó ellen. Sőt, az első 20 percben kimondottan jól és látványosan kézilabdázott a hazai csapat. Buday Dánielék – amióta eligazolt Szegedről, először nem fütyülte ki a szegedi közönség
– gólhelyzetbe is alig kerültek, nemhogy gólt tudtak volna dobni. Sajnos az utolsó öt perc nem sikerült jól, eladott labdák és elszórakozott lehetőségek miatt maradt hiányérzete a szegedi közönségnek, pedig minden olyan szépen indult. Igaz, Lele unokáinak majd arról mesélhet, amikor én a Szeged edzője voltam...

Pick Szeged–Csurgói KK 33–27 (18–11)

Budapest Bank férfi kézilabdaliga, újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Nagy, Túróczy.
Pick Szeged: Liszkai – Ghionea 3, Krivokapics 6 (2), Nenadics 3 (1), Zubai 3, KATZIRZ 7, ZVIZEJ 8 (2). Csere: Farkas (kapus), Herbert, Kos, Vadkerti 2, Simon 1, Vancsics. Megbízott edzők: Lele Ambrus, Avar György.
Csurgó:
Nikolics – FODOR 5, Dömös 3, Szöllösi 1, Buday 3 (2), Frey 2, CSÁSZÁR 5. Csere: Hudák (kapus), Oláh 3 (1), Józsa 2, Cifra 1, Kökény, Szabó 1. Edző: Buday Ferenc.
Kiállítások:
14, ill. 8 perc.
Hétméteresből: 5/5, ill. 4/3.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában