Helyi sport

2010.05.26. 17:07

Címvédés: Eger-Vasas 9-10

A sok kihagyott előny és pontatlan átadás miatt Szécsi bravúrjai sem segítettek a ZF Egernek, hogy megfossza trónjától a Teva VasasPlaketet. Az angyalföldiek 10-9-re győztek a Bitskey uszodában.

Delmagyar.hu

ZF Eger - Teva VasasPlaket 9-10 (2-4, 4-4, 1-0, 2-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. döntő, 5. mérkőzés

Eger, Bitskey uszoda, 3500 néző. Vezette: Bátori György, Kun György.

Eger: Szécsi– Varga II Zs. 2, Hegedűs G. 3, Biros 2, Hárai 1, Graham, Sántavy. Csere: Bundschuh, Binder, Feltham 1, Bárány, Erdélyi, Kovács G.. Edző: Gerendás György.

Vasas: Nagy V. – Varga Dániel 3, Varga Dénes 3, Takács Bálint, Kis G. 1, Hosnyánszky 1, Katonás. Csere:  Decker Á., Vörös, Fülöp, Kovács R. 1, Hőna, Létay 1. Edző: Földi László.

Emberelőny: 14/4 ill. 8/4.

Ötméteres: 2/2 ill. 1/1.

Kipontozódott: Bunschuh (20. perc), Katonás (28. perc), Hosnyánszky (29. perc)

Kiállítás cserével: Graham (27. perc)

Gerendás György: - A Vasas a legjobbkor vette elő az igazi formáját, nagyon pontosan használták ki a lehetőségeiket. Jól lőttek távolról is, nem tudtuk 6-7 gólon tartani őket. Megérdemelten nyertek.Bundschuh Erik törött kézzel játszott, Hegedüs Gábornak a meccsen tört el az ujja, ezt egy ilyen szoros meccsen nem bírtuk el.

Földi László: - Mindkét csapat megérdemelte volna a sikert,hiszen az Eger a végén a sírból jött vissza,de ma bebizonyítottuk, hogy összességében jobb csapat a Vasas és megérdemelten nyerte meg a bajnokságot.

Az egyik fél 3 győzelméig tartó párharcot 3-2 arányban a Teva VasasPlaket nyerte, így a 2009/2010-es szezon bajnoka lett.

19.10: Az eredményhirdetéshez készülődve Nagy Viktor nevét skandálja az angyalföldi publikum. Az egriek csalódottan távoznak, pár százan nézik csak meg az éremosztást. Az eredményhirdetés előtt kerül sor a dr. Steinmetz János-díj átadására, mellyel a szezon legjobb kapusát jutalmazzák. A díjat Nagy Viktor, a Teva VasasPlaket kapusa vehette át Steinmetz Barnabástól. Az érmeket dr. Martin György, az MVLSZ elnöke, és Ürögi Zsolt, a Vodafone Magyarország zRt. értékesítési igazgatója adta át a csapatoknak.

Hosnyánszky Norbert örül, miután gólt dobott a 2009/2010-es férfi vízilabda-bajnokság három sikerig tartó rájátszásos döntőjének ötödik mérkőzésén. Fotó: MTI

Hosnyánszky Norbert örül, miután gólt dobott a 2009/2010-es férfi vízilabda-bajnokság három sikerig tartó rájátszásos döntőjének ötödik mérkőzésén. Fotó: MTI
4. negyed

8. perc:
Kovács bombáját védi Szécsi, belül az utolsó percen és még mindig a Vasas támad. Még beleférhet egy egri roham... Szécsi leszedi Varga Dániel lövését, felállva szurkol az összes egri az utolsó támadásnál. Ilyen végjátékot! Pontatlan átadás után Varga Dánielnél pihen meg a labda az utolsó másodpercekre. Ezzel a Vasas megvédte címét, Egerben lett bajnok!

7. perc: Biros szerez labdát, de megállítják a bírók a labdát, páros kiállítás. Visszajött a partiba az Eger, 1:17-tel a rendes játékrész előtt Hárai hozza fel őket 1 gólra. 9-10.

6. perc: Szécsin nem múlik: előbb Varga Dániel, majd Kis lövését fogja az egri kapus. Időt kér Gerendás György. Bárány harcol ki ötméterest, Biros ezt is bevágja. 8-10.

5. perc: Binder bombáját Nagy arccal védi, ez fájhatott. Erdélyi lövése a felső kapufáról jön ki, de Nagy jön a kipattanóra. Előnyben a Vasas, időt kérnek a vendégek.

4. perc: Zsinórban a hatodik fórja marad ki az egrieknek...

3. perc: Nagy gondban az Eger! Kovács Róbert előnyből növeli háromra a távolságot. Vészesen fogy a hazaiak ideje, ha meg akarják fosztani a Vasast a trónjától. 7-10.

2. perc: Képtelenek gólt lőni a csapatok, most megint az Eger jöhet. Kettős előnyben az Eger, de Bárány lövése a kapufáról az éppen kiemelkedő Nagyra pattan. Időt kér a Vasas.

1. perc: Graham az eddigieknél is könnyebben hozza el a labdát. Jön a hirtelenhalál! Megint kimarad a hazai támadás. Felborult az egri védekezés, Kis üres kapuba pöccinti a labdát. Az Egerrel kapcsolatos hír, hogy az eddig három gólt jegyző Hegedűsnek eltört az ujja. 7-9.

3. negyed (1-0)

8. perc:
Varga II Zsolt ismét, de nincs gól. Megint egy kimaradt fór. Szécsi parádézik a kapuban, a Vasas se tud elszakadni. Az utolsó negyed előtt marad az egygólos vendég előny. 7-8.

7. perc: Varga Dániel középen, de szerelnek az egriek. Hátulról úszik át Szécsin az angyalföldin, egy emberként ugrik fel az uszoda. Ismét az Eger támad az egyenlítésért.

6. perc: Graham engedi el az utolsó másodpercekben, de a reklámtáblán csattan a lövés. Újra kivédekezi a vendég támadást az Eger.

5. perc: Ismét Feltham, ez már jobb lövés volt, de Nagy Viktor könyökében akad el a labda. NEm tud egyenlíteni az Eger, de most a vendégek gólgyártása is megrekedt.

4. perc: Feltham üresen, de az ejtés úgy 2 méterrel téveszt kaput. Ezért kár volt. Szécsi hátrányban védi Létay lövését, majd Feltham szerez labdát.

3. perc: Kis próbál pörgetni centerben, de Szécsit ennyivel nem vágja át. Varga Zsolt küzd a labdáért, de nem szól a bírói síp. Mégis, a Vasas jön.

2. perc: Rövidre zárta a vasas is a támadást, újra előnyben támad a ZF. Hegedűs elégeli meg a tétlenséget. 7-8.

1. perc: Grahamat ma nem lehet leúszni, a hazaiak kezdhetik a második félidőt. Fórban támadhat az Eger, de Varga Zsolt labdája nem ér el az emberhez. Bár nem tudni, kinek szánta.

Szécsi Zoltán, az Eger kapusa kiabál a 2009/2010-es férfi vízilabda-bajnokság három sikerig tartó rájátszásos döntőjének ötödik mérkőzésén. Fotó: MTI

Szécsi Zoltán, az Eger kapusa kiabál a 2009/2010-es férfi vízilabda-bajnokság három sikerig tartó rájátszásos döntőjének ötödik mérkőzésén. Fotó: MTI
2. negyed (4-4)

8. perc:
Varga Dániellel szemben tehetetlen az Eger. Harmadik gólját szeri az angyalföldi. Kapufáról pattant be Szécsi mögött, ezt nem védte. Ismét zúg a 'Harcoljatok'! 5-7. Varga II Zsolt harcol is! 6-7. Érdekes bírói ítélet, a Vasas is büntetőhöz jut. Varga Dénest a füttykoncert se zavarja meg. 6-8. Még felhozza a labdát az Eger, de Biros átadását Kovács szedi össze. A félidőben marad a kétgólos vendég vezetés.

7. perc: Takács pöccinti Varga Dániel beadását, de Szécsi leszedi. Kivédekezve a fór. Ötméterest kap az Eger, Biros lövi szét a bal alsót. 5-6.

6. perc: Zsinórban a harmadik hazai fór marad ki, most Feltham lövi telibe Nagy Viktort.

5. perc: Ismét elúszott egy hazai fór, háromra nőhet a Vasas előnye. Most nem fog, Létay most nem jár túl az Eger eszén.

4. perc: Pár pillanatig nem látszódott, hogy mit szeretne az Eger, de aztán Feltham tudatosítja az angyalföldiekbek. 4-5. Létay oktat, simán hajlik el védője mellett. Nem engedi felzárkózni az egrieket a Vasas. 4-6.

3. perc: Vöröst is kiküldik a bírók, időt kér Gerendás György.

2. perc: Varga Dániel lő mellé, de megint nem jut messzire az Eger, szerelnek az angyalföldiek. Bundschuh második hibája, megint fórban a Vasas. Varga Dénes szerencsés góljával megint kettővel mennek a piros-kékek. 3-5.

1. perc: Kovács sem bírt Grahammal, jöhetnek a hazaiak. Jönnek is, Hegedűs mekkora gól?! Nagy Viktor is meglepődött. Egyre jönnek fel az egriek. 3-4.

1. negyed (2-4)

8. perc:
Varga Dániel kegyetlen, Szécsi feje fölött lövi be a fórt. Megint kettővel megy a Vasas. 2-4.  Megküzd az Eger a labdáért, de nincs kiállítás. Ez a negyed vége.

7. perc: Harmadik előnyét kapják a hazaiak, ezt már csak be kellene lőni! Varga II meg is teszi. 2-3.

6. perc: Hát ilyen gól nincs! Hosnyánszky emelkedik ki, majd távolról csavar a kapuba. Ez pályázhat az év gólja címre, annyi biztos. 1-3. Nagy szenzációs, még nem talált rajta fogást az Eger. Varga Dénes iramodik meg a szélen, de Biros állítja meg.

5. perc: Előnyben az Eger, de Erdélyi majd Feltham kisérletét is kiüti Nagy Viktor. Jöhet a Vasas.

4. perc: Most Nagy Viktor nevét skandálják a Vasas drukkerek, majd Varga Dénesét. Ismét a címvédőnél az előny. 1-2.

3. perc: Varga Dénes távolról, de Szécsi könnyedén védi. LEgalább akkora tapsot kapott a kiváló kapus, mintha gólt szerzett volna a csapat. Megint egy kimaradt egri támadás, de Szécsi jól jön ki a kapuból, lehet újra próbálkozni.

2. perc: Micsoda gól?! Hegedűs is fórból talál be. 1-1.

1. perc: Graham hozza el a labdát Kovács Róbert elől, az első támadás az Egeré. Zúg a 'harcoljatok' az uszodában, kérdés, kibírja-e az összeomlás nélkül a meccs végét. Nem jut messzire a hazai támadás, a másik oldalon Kis harcol ki fórt. Él is a lehetőséggel a vendég gárda, Varga Dániel a gólszerző. 0-1.

17.25: Színültig megtelt az egri Bitskey uszoda, a mérkőzés előtt egy órával már az aulában nem lehetett mozdulni. A szurkolók töretlenül tapsolnak és éltetik a fiúkat. Az egy szektornyi Vasas-drukker sem tétlenkedik, de a háromezres egri tömegben alig hallhatóak a piros-kékek.

Korábban

A múltheti, Szőnyi úti győzelem után ( ötméteresekkel 12-11-re győzött az Eger) lélektani előnnyel várja a ma esti, sorsdöntő ütközetet Gerendás György csapata. A Vasas viszont nem az a csapat, amely megijedne a feladattól, hogy Egerben szerezze meg a bajnoki címet, hiszen a döntő harmadik összecsapásán 7-6-ra diadalmaskodtak Vargáék a Bitskey uszodában.

Nagy csata várható, de ma végre felkerül a pont az i-re, ki nyeri a férfi vízilabda bajnokságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában