Helyi sport

2010.05.13. 21:44

Kajak-kenu: zsongás Szolnokon

Mától vasárnap késő délutánig tart a szolnoki Holt-Tiszán a kajakosok és kenusok idei első síkvízi gyorsasági versenye, a felnőtt és ifjúsági rangsoroló, amelyen a válogatottságra áhítozóknak kötelező legalább egy egyes olimpiai számban az indulás.

Mádi József

Negyvenhat klub 1204 versenyzője jelezte, hogy elindul a mától vasárnap késő délutánig tartó szolnoki felnőtt és ifjúsági rangsoroló kajakos és kenus viadalon. Ez az év első fontos síkvízi gyorsasági eseménye, ezért ez a nagy érdeklődés és nagy a zsongás.

– Az év első nagy versenye lesz, amely arra jó, hogy a sportoló tájékozódjon, felmérje, hol tart mindamellett, hogy a rangsoroló válogat is a szegedi Mol-világkupára amely egy felkészülési állomás lesz az év fő eseményére, az augusztusi, poznani világbajnokságra. Komolyabb szakmai elvárásokat emiatt nem is támasztok a vk-val szemben – fogalmazott a magyar válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond a tegnapi budapesti sajtótájékoztatón.

Ami a ma kezdődő verseny kapcsán rendkívül lényeges: minden sportolónak, aki válogatott szeretne lenni, kötelező legalább egy olimpiai egyes versenyszámban rajthoz állnia Szolnokon, így azoknak is, akik a tavalyi, Dartmouth-i világbajnokságon olimpiai egyesben és párosban elért aranyérmük alapján A egységként már biztos szegedi világkupa-indulók. A május 28–30. közötti Maty-éri Mol-világkupán startolhat az, aki Dartmouth-ban olimpiai szám egyesében és párosában első volt, aztán aki a hétvégi rangsorolón K1, C1, női K1, női C1 számban 200, 500, 1000 és 5000 méteren első lesz. A B egységeket Storcz jelöli ki, a négyes és páros hajókat pedig a szolnoki döntőkben elért helyezések is befolyásolják. Ez így elsőre bonyolultnak tűnhet, de vasárnap este már okosabb lesz szövetségi kapitány, szurkoló, versenyző és edző egyaránt.

Horváth is indul

Egyszerű rutinvizsgálatnak indult, aztán háromórás katéteres szívműtét lett belőle. Az EDF Démász-Szegedi VE kenusa, Horváth Gábor járt így, aki a lézeres beavatkozást követő néhány nap pihenő után már edzhetett, és a szolnoki rangsorolón is startol C1 200 méteren. A válogatottságra pályázó szegediek közül Vajda Attila C1 1000, 500 és 200, Janics Natasa K1 500 és 200, Gyökös Lajos K2 1000 (a paksi Borossal párban), K1 1000 és 5000, Fürdök Gábor C1 5000, Bozsik Gábor és Petrovics Máté K1 1000 és 5000, Sík Márton és Csamangó Attila együtt K2 1000, 500 és 200, külön pedig K1 200 méteren indul.

Címkék#Kajak-kenu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában