Helyi sport

2010.05.14. 22:03

Megvan a bronzérem: Szeged Beton-FTC 7-5

Nehezen induló mérkőzésen, de végül parádés befejezéssel szerezte meg a bronzérmet a Szeged Beton csapata az FTC ellen. Török négy góljával 7-5-re győztek a Kásás-legények.

Delmagyar.hu

Szeged Beton - FTC 7-5 (1-1, 1-0, 2-2, 3-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. rájátszás, 3. helyért, 3. mérkőzés.
Szeged, újszegedi sportuszoda, 200 néző. Vezette: Kiszelly Gábor, Vojvoda István.

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch 2, Komlósi, Molnár 1, Török 4, Lehmann. Csere: Varga, Kuncz, Busila, Somogyi, Ágner, Kayes. Edző: Kásás Zoltán.

FTC: Jászberényi – Balatoni, Mátyás, Máthé, Steinmetz B. 1, Czigány, Weszelovszky 2. Csere: Tóth M. 1, Georgescu, Tóth B., Babay 1. Edző: Godova Gábor.

Emberelőny: 9/2 ill. 10/5.

Kásás Zoltán: Nagy rosszul kezdtünk, de a végére feljavult a teljesítményünk, és egy meglepően jó utolsó negyedet produkálva eldöntöttük a mérkőzést.

Az egyik fél két győzelméig tartó párharc végeredménye 2-1 a Szeged javára, ezzel megvan a bronzérem és az Euroliga indulás.

A csapattal kapcsolatos hír, hogy Komlósi Péternek eltört az orra, a kiváló bekk a mérkőzés második felét már nem tudta végigjátszani, az eredményhirdetésen már nem vehetett részt, mert kórházba szállították.

Az ünnepélyes eredményhirdetésen Jakab Zoltán, a Magyar Vízilabda Szövetség főtitkára adta át az érmeket.
 

Az eredményhirdetés.

Az eredményhirdetés.
4. negyed (3-2)

8. perc:
Kimarad az utolsó emberfór, még egy vendég támadásra van idő. Előnyben a Fradi, de Weszelovszky lövését blokkolja Vindisch, 7-5-re nyer a Beton, megvan a bronzérem.

7. perc: Szűk két perc vissza, a bronz már szinte biztos, hogy megvan. Fórban a Beton, időt kér Kásás Zoltán. Az előny kimarad, Somogyi lövése a kapufáról csapódik a reklámtáblára.  Időt kér a Fradi. Ez sajnos jól sikerült, Babay előnyből. 7-5.

6. perc: Juhász átadása után Török hatalmas gólt lő! Jogos a taps! 7-4.

5. perc: Elég lehetetlen helyzet, a félpályáig jut el a Beton támadása, ebből emberhátrányban úszhat vissza védekezni a szegedi alakulat. Molnár most is kiváló.

4. perc: Török remek formában, harmadik találatát jegyzi, újra vezetünk! 5 perc vissza. 5-4. Busila és Juhász védekezett jól, ismét a Beton úszhat fel. Újra kettővel megyünk! Molnár tesz róla. 6-4.

3. perc: Steinmetz centerből, pazar lövés, de az eredménynek annyira nem örülünk. 4-4. Előnyben a Beton, Kásás Zoltán kér időt.

1. perc: Úgy folytatódik a játék, ahogy abbamaradt, küzdenek a gólért a csapatok.

3. negyed (2-2)

8. perc:
Nem sok ötlet volt a hazai támadásben, megint a vendégek jöhetnek. 20 másodperccel a negyed vége előtt fórban az FTC. Nincs gól, marad a 4-3 a negyedben.

Bronzérmes a Szeged Beton! KÉPGALÉRIA


7. perc: Elveszik a bírók a Fraditól a labdát, de a szegedi támadás se sikeresebb, Jászberényi jön ki jól.

6. perc: A legjobbkor! Török értékesíti a fórt, újra itt az előny. 4-3.

5. perc: Godova Gábor kap sárgát, Kayest küldik ki a bírók, előnyben támadhat az FTC. Weszelovszky egyenlít. 3-3.

4. perc: Tóth Márton él a lehetőséggel, előnyből talál be. 3-2.

3. perc: Török lövi ki a rövid sarkot, kettővel vezet a Fradi! 3-1.

2. perc: Egyik csapat se jeleskedik a támadásokban, most Busila próbálkozása után jöhet az FTC.

1.perc: Ismét Vindisché a labda, jöhet a Szeged. Juhász adja be centerbe, de Molnár kezéről elszedik a labdát.

2. negyed (1-0)

8. perc:
Utolsó másodpercekben előnyben a Szeged, de ez is kimarad. Ez hihetetlen. Félidőben 2-1.

7. perc: Momnár lövését fogja Jászberényi, de a Fradi támadása se tart sokáig, kontrát fújnak a bírók, előnyben jöhet a Beton. Molnár lő, de ez sincs bent.

6. perc: Lehmann szerez labdát, de be kell várnia a többieket. Ez a roham is kimarad, megint a zöldek jöhetnek.

5. perc: Vindisch mekkora gól! Vezet a Beton! 2-1.

4. perc:
Busila vállalja el a lövést szélről, de ez is fölé. Tóth Márton centerből, de Baksa fogja.

3. perc: Somogyi szerez labdát, felélénkültek a drukkerek is. Jó lenne most már egy gól. Vindisch lövi fölé, megint a Fradi jöhet.

2. perc: Eléggé bizonytalan a szegediek támadása, a sok gondolkodás eredménye, hogy lejár a támadóidő.

Török-öröm

Török lő.
1. perc: Vindisch ismét elhozza a labdát, de az első támadás megint kimarad. Az FTC se szerencsésebb, nem is nagyon bánjuk.

1. negyed (1-1)

8. perc:
Babay lövését védi Baksa, még van idő egy szegedi támadáshoz. Somogyi az utolsó pillanatban még elenged egy lövést, de elakad a blokkban.

7. perc: Vindisch gyorsan válaszol. 1-1.

6. perc: Lehmannál fújnak kontrát a bírók, érthetetlen. Juhász úszik meg a jobbszélen, de az ejtés csak a kapufáról jön ki. Weszelovszky unja meg a gólnélküli játszadozást, előnyből szerzi a meccs első találatát. 0-1.

5. perc:
Busila kezéből esik ki a labda, Tóth Márton iramodik meg a szélen. Busila javít, megint labdát szereznek a hazaiak.

4. perc: A hazaiaknak is megvan az első fór, de Lehmann a blokkba vágja a labdát. Steinmetz labdáját szedi le Busila, fórban támad a Beton.

3. perc: Komlósit állítják ki, pedig az ő orra tört be. Áll a szegedi kispad, de nem változik az ítélet. Baksa dupla védéssel mutatkozik be, kipipálva az emberhátrány.

2. perc: Török messziről, Jászberényi tudna mesélni az erejéről, arccal védte a lövést. Molnár fujtogatják centerben, de nem szól a síp.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, az első támadás a Szegedé lehetett volna, de már az FTC jöhet. Komlósi pöccinti a beadást Baksához, jöhet a Beton.

Korábban

Szerdán sokáig úgy nézett ki, hogy ma már nem kell vízbe ugraniuk a Szeged Beton pólósainak. Kétszer is kézzelfogható közelségbe került a harmadik hely megszerzése, de a Fradi keresztül húzta a Tisza-partiak számítását. Előbb a rendes játékidő vége előtt Babay, majd amikor a hosszabbításból volt már csak 50 másodperc hátra, Weszelovszky egyenlített. A büntetők pedig – hasonlóan a Vasas elleni elődöntő harmadik összecsapásához – megint nem hoztak szerencsét Vindischéknek.

Juhász Zsolt: – Tele vagyunk bizonyítási vággyal, már alig várjuk, hogy elkezdődjön az összecsapás. Bár szerdán nem volt szerencsénk, büntetőkkel veszítettünk, mégis erőt meríthettünk az eredményből, hiszen a bajnoki döntős Eger az elődöntőben sima, háromgólos vereséget szenvedett a Népligetben. Csapatunkból mindenki átérzi a találkozó súlyát, hazai közönségünket kiszolgálva akarjuk megszerezni a hőn áhított bronzérmet.

Az egyik fél második győzelméig tartó bronzcsata két meccs után 1–1-re áll, a mindent eldöntő ütközet az alapszakaszbeli jobb szereplésének köszönhetően a pályaelőnnyel rendelkező Szeged otthonában ma 18 órától kerül sor.

– Kizárólag magunknak köszönhetjük, hogy egy vérszemet kapott Fradit vagyunk kénytelenek fogadni – jegyezte meg Kásás Zoltán, a Szeged mestere. – Nem olyan bonyolult játék ám a póló: amennyiben a srácok betartják a taktikát, ha a védekezésben mindenki maximálisan figyel, ha emberhátrányos helyzetben azt nem engedjük lőni, akit nem szabad, akkor nyerhetünk, akkor mi leszünk a harmadikok, mi indulunk az Euroligában.

Mint utóbb kiderült, a népligeti uszodába feleslegesen cipelte ki a bronzérmeket Jakab Zoltán, a szövetség főtitkára, azok végül nem lettek kiosztva. Ma megint magával hozza. Abban bíznak a szegedi drukkerek, hogy a medálok Varga Péter csapatkapitány és társai nyakára kerülnek. Úgy, mint öt évvel ezelőtt és 1990-ben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában