Helyi sport

2010.05.25. 23:22

Pick Szeged: ezüstérmes évbúcsúztató

A Pick Szeged férfi kézilabdacsapata kedden tartotta évbúcsúztató záróvacsoráját a Gőry pincében. Az összejövetelen a játékosok átvehették a Budapest Bank férfi kézilabdaliga és a Barátság-kupa ezüstérmeit.

Süli Róbert

Luka Zvizej kapta a legnagyobb tapsot. Amikor a szlovén válogatott szélső átvette a Budapest Bank férfi kézilabdaliga és a Barátság-kupa – ebben a sorozatban vett részt a Tatran Presov, és az alapszakasz befejezése után hirdettek eredményt – ezüstérmét, zúgott a Gőry pince terasza. Pedig a kedd esti Pick Szeged-záróvacsorán a néhány törzsszurkoló mellett a csapatot támogató szponzorok voltak csak jelen. Nem véletlenül ünnepelték a balszélsőt, a 2009/2010-es idényben Zvizej volt a Pick legjobbja. Katzirz Dávid hasonló jutalomban részesült, a magyar válogatott átlövő is remekelt a Pickben.

Ezüstös idény volt az idei szezon. Csakúgy, mint egy éve, most is a második hely jutott minden fronton a Szegednek: a bajnokságban, a Barátság-kupában és a magyar kupában is.

– Köszönjük azoknak a támogatóknak – kezdte az idényértékelést Szeri István, a Pick Szeged elnökségi tagja –, akik ebben a nehéz gazdasági helyzetben is kitartottak mellettünk. Nélkülük ezt az évet nem tudtuk volna végigcsinálni. Dolgozunk, a csapat keretében lesznek változások, és a következő szezonban új edzője lesz a Pick Szegednek.

Az ezüstérmek is szépen csillognak a Pick Szeged játékosainak nyakában.  Fotó: Veréb Simon

Az ezüstérmek is szépen csillognak a Pick Szeged játékosainak nyakában.
Fotó: Veréb Simon

– Nehéz beszélni – vette át a szót már vacsora közben Dragan Djukics –, nekem az életem volt a Pick Szeged. Ezzel viszont lezárul egy szerelem, távozom. A város, a csapat, a szurkolók úgy maradnak meg nekem, mint amire mindig szívesen gondolok vissza. Egy dolgom maradt: sok sikert kívánni a Picknek.

Az sem titok, hogy több játékossal a vacsora után egyezkedtek a vezetők. Választ csütörtökön kapunk, a Pick Szeged délelőtt 10 órakor tartja sajtótájékoztatóját. Ekkor várhatók bejelentések, ekkor derül ki, hogy milyen kerettel és milyen edzővel vág neki a következő idénynek.

A jelenlegi helyzetet ismerve kijelenthető, hogy ennél csak jobb jöhet, bár a Veszprém ismét erősített – Laluska, Császár, Nagy Kornél –, a hírek szerint a Tatabánya és a Csurgó – több szegedi játékost is megkörnyékezett – sem lesz rossz. Izgalmas bajnokság elé nézhetünk, hogy kikkel veszi fel a küzdelmet a Pick? Két napot kell erre már csak várni, utána megismerjük az újjáalakult csapatot.

Koperbe mennek

A Siol Sport internetes oldal értesülése szerint a szlovén Cimos Koper átigazolta a Pick Szegedből Krivokapics Miloradot (a következő két szezonban lesz a kikötőváros csapatának játékosa) és Vladimir Oszmajicsot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában