Helyi sport

2010.05.04. 22:07

Vasas-Szeged Beton ötméteresekkel 15-13

Drámai csatában ötméteresekkel 15-13-ra kapott ki a Szeged Beton csapata a bajnoki elődöntő 3. mérkőzésén. Molnárék szombaton a Fradival találkoznak a bronzcsata első találkozóján.

Kis Réka

TEVA Vasas Plaket - Szeged Beton 12-12 (3-3, 4-3, 2-3, 2-2, 1-1, 0-0) ötméteresekkel: 15-13

Vodafone férfi vízilabda OB I rájátszás, elődöntő 3. mérkőzés
Budapest, Szőnyi úti uszoda, 400 néző. Vezette: Kiszelly Gábor, Marjay Zsolt.

Vasas: Nagy V. - Katonás 1, Hosnyánszky 3, Decker 1, Kis G. 1, Varga Dániel, Varga Dénes 7. Csere: Fülöp, Kovács, Vörös, Létay, Takács, Hőna. Edző: Földi László.

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch 2, Komlósi, Molnár 3, Török 3, Lehmann. Csere: Varga, Kuncz, Busila 1, Somogyi 2, Ágner, Komlósi 1, Kayes, Somogyi. Edző: Kásás Zoltán.

Kipontozódott: Komlósi (33. perc), Takács (33. perc).

Emberelőny: 10/5 ill. 11/6.

Ötméteres: 1/0 ill. -.

Kásás Zoltán: Nem most, hanem az előző két mérkőzésen vesztettük el az elődöntőt. Ezúttal úgy küzdöttünk, ahogy az elvárható ettől a csapattól. A büntetőkkel nem volt szerencsénk.

Ötméteresek (3-1)

5. pár:
Kis Gábor bevágja, ezzel eldőlt, a Vasas megy a döntőbe. 15-13.

4. pár: Katonás bombáját kiüti Baksa, Ágner lövése a felső kapufáról a gólvonalra pattan, de onnan kijön. Nem igaz!

3. pár: Varga Dénesé is jó. 14-12. Juhászé hibátlan. 14-13.

2. pár: Hosnyánszky belövi, Vindisch lövését is védi Nagy! Baj van! 13-12.

1. pár: Varga Dániel kapufa!!! Török lövését kiüti Nagy Viktor!

Hosszabbítás - 2. félidő (0-0)

3. perc:
Katonás lövését védi Baksa! A legjobbkor. Időt két Kásás Zoltán! 40 másodperc, támad a Beton. Gyerünk fiúk! Elveszik a bírók a labdát a Szegedtől. kisebb kavarodás, hogy Földi László kérhet-e még időt, de kért, és kapott. 11 másodperc vissza, és előnyben a Vasas. Nekünk ez se számít, Baksa véd, Molnárt cserével végleg kiállítják! Jönnek az ötméteresek!

2. perc: Varga Dániel majd Molnár lövése is kamarad, jöhet a Vasas.

1. perc: Katonás Töröknél is gyorsabb volt, újra izgulhatunk. Nagyon nem kell, Decker mérte el a kaput. Feléledtek a szegedi drukkerek, szól a Hajrá Szeged. Kell is!

Hosszabbítás - 1. félidő (1-1)

3. perc:
Molnár Papesz megint a legjobbkor, micsoda gól?! Nagy keze alatt siklik be a labda a kapuba. 12-12. Kontrát fújnak az angyalföldieknél, Török lóg meg a szélen, de bevárja a többieket. Az átadásra Nagy vetődik ki. Az utolsó másodpercekben fórban a piros-kékek, időt kér Földi László. Varga Dániel lövi el a kapu mellett, vége az első 3 percnek.

2. perc: Kimarad a szegedi fór, bár jöhet a Szeged, Török lövését védi Nagy. Baksa is hasonlóképp tesz.

1. perc: Kovács hozza el a labdát, Komlósit küldik ki a bírók, már nem jöhet vissza. Hosnyánszky keze sül el. 12-11.

4. negyed (2-2)

8. perc:
Utolsó percen belül, Lehmann távolról, de sima ügy Nagy Viktornak. Kimarad a Vasas támadása, az utolsó pillanatokban még felhozza a Szeged, Komlósi szabaddobása bent!!! 11-11. Jöhet a hosszabbítás!

7. perc: Elveszik a bírók a Betontól a labdát, de Vindisch szedi le Varga Dániel átadását.

6. perc: Nagy szerencse, Varga Dénes most csak a kapufát találja el. Szűk két perc vissza....

5. perc: Katonás marad egyedül a szélen, sajnos nem fél a magánytól. Megint a Vasasnál az előny. 10-9. Mekkora gól?! Török két emberrel a nyakában 8 méterről vágja be! 10-10. Decker egy percig sem hagyja örülni a szegedieket. 11-10.

4. perc: Molnár távolról, de elpattan a kapu felett. Pattanásig feszülnek az idegek, a fiúkon is látszik. De a nézők se nagyon bírják már.

3. perc: Török távolról, Nagy nem is számított rá, de csak kapufa! De hosszú 5 perc ez még... Kis lövi szét a reklámtáblákat.

2. perc: Katonás úgy egy méterrel lövi mellé a büntetőt!

1. perc: Kovács ér rosszul a labdához, jöhet a Szeged. Hajrá fiúk! Kimarad a támadás, de a hazai is, Kovács lövi fejbe Baksát. Nem lehet igaz! Ötméterest kap a Vasas.

3. negyed (2-3)

8. perc:
A Vasas is előnyben, de Varga Dániel gólja nem ér. A szegedi támadás kimarad, de kontrát fújnak a bírók. Vezethet a Szeged, ha ez bent van! Molnárt távolról, de Nagy fogja. Ágnert szórják ki az utolsó másodpercekben, el kell hozni a labdát hogy ne legyen fór.

7. perc: Megúsztuk a Vasas támadását gól nélkül, előnyben támad a Beton. Kásás Zoltán kér időt. Az idegeinkkel játszanak a fiúk! Somogyi kezéből kiesik a labda, de még éppen át tudja adni Töröknek, aki szétszaggatja Nagy kapuját. Egál! 9-9.

6. perc: Ismét fórban a vendégek, egyenlíthetett volna a Beton, de Kayes eladja a labdát. Miért ilyenkor jönnek a hibák?

5. perc: Kimarad a szegedi előny, Molnár lövését blokkolják, de marad nálunk a labda. Molnár most szabaddobásból, ez már bent van! 9-8.

4. perc: Varga Dénes előnyből. Ez a hatodik... 9-7.

3. perc: Az emberhátrány kipipálva, Kayes szerez labdát. Kist is kiküldik a bírók, a Szeged is időt kér. Használt az időkérés, Töröknek is elsül a keze. A legjobbkor! 8-7.

2. perc: Fórban a Vasas, Kovács buzdul fel. Ismét kettő van közte. 8-6. Nagy szerez labdát, Molnár és Kásás Zoltán is tanácstalanul áll, hogy miért nem szól a síp. Katonás a kapu előtt, Vindisch igyekszik, de kiszórják a bírók. Időt kér a Vasas.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát Varga Dénes elől, jöhet a Szeged. Vindischt gyűrik a víz alá, de kontra.

2. negyed (4-3)

8. perc:
Varga Dénesre nincsenek szavak, ötödik gólját szerzi. Ismét kettővel mennek a hazaiak. 7-5. Somogyi tiltakozik az eredmény ellen, szépen kinézte magának a bal alsót. A félidőben 7-6.

7. perc: Hatodik előnyét kapják a Tisza-partiak, de ez most kimarad, Török csak a kapufára pattintja.

6. perc: Somogyi fórban, parádés gólja után ismét eggyel mennek a piros-kékek. Kontrát fújnak a Vasasnál, de senki nem kéri a labdát. Ilyen nincs! A támadóidő fele lejár, de labdát szereznek a hazaiak. Gól szerencsére nincs.

5. perc: A védekezésünk az nem a régi, Létay vágja be a job felsőbe a labdát. Kásás Zoltán kap sárgalapot Molnár kiállítása miatt.

4. perc: Busila vetődött ki az emberére, ismét a Beton támadhat. Fórban a Szeged, ezzel a lehetőséggel élni kell. Busila él is, egyre olvadt a Vasas előnye. 5-4.

3. perc: Megakadt a gólgyártás, Varga Péter lövését blokkolják. Hosnyánszky bombáját üti ki Baksa, ő viszont elkapta a fonalat. Kellett is...

2. perc: Varga Pétertől szedi el Kovács a labdát, de visszaérnek a többiek is. Ez hihetetlen. Varga Dénes négynél jár. Kettővel megy a Vasas.  5-3.

1. perc: Török Kovácsnál is gyorsabb volt. A szegedi gólra várni kell, Török elől szedik el ketten a labdát. Előnyben a Vasas, Varga Dénes nem tud hibázni. 4-3.

1. negyed (3-3)

8. perc:
Elveszik a bírók a labdát a hazaiaktól. Török centerben, de Somogyi átadása messze túlrepül rajta. Hosnyánszky lövését védi Baksa, de kontrát fújnak a bírók, izgulhatunk tovább. nagyon nem kell, Varga Péter szerez labdát, de vége is a negyednek.

7. perc: Takács gyenge lövése után jöhet a Szeged, előnyben a Szeged. Vindisch második góljánál jár. De jókor találta meg a lövőkezét! 3-3.

6. perc: Kásás Zoltán jogosan ideges: Hosnyánszky is felavatja Baksát. 3-2.

5. perc: Elveszik a bírók a Vasastól a labdát, jöhet a Szeged. Somogyi lövését blokkolják, de a labda marad nálunk. Molnár csavar, de telibe lövi Nagy Viktort.

4. perc: Nagy Viktornak is megvan az első védése. Jól védekezett a Szeged, Juhász szerez labdát. Hangosak a szegedi szurkolók! Itt van az igazi Beton: Molnár Tamás előnyben pöccint a kapuba. 2-2.

3. perc: Vindisch előnyből szerzi meg a szegediek első találatát. Hajrá Beton. 2-1. Varga Dániel lövése csak kapufa, Baksa is megkönnyebbült!

2. perc: Hosnyánszky kissé elmérte, mondjuk nem bánjuk. Lelkesek a szegedi drukkerek, reméljük használni is fog. Ismét nem jut el lövésig a kékek támadása, a fehéreké viszont igen. Ismét Varga Dénes fordul le. Ennél jobb kezdésben reménykedtünk...2-0.

1. perc: Török veri Katonást, a Szeged kezdheti a találkozót. Nem sokra jutnak a vendégek, Varga Dénes fordul le, Vindisch lemarad, vezet a Vasas. 1-0.

Korábban

- Most már a becsületünkért kell játszanunk – nyilatkozta Kásás Zoltán, a Szeged Beton vezetőedzője a Vasas elleni elődöntőbeli második meccs után. Hiába kezdte ugyanis előnyből a párharcot a Beton, a 4–1-es állásról a budapestiek két sima sikerrel fordítani tudtak, így a ma esti összecsapáson (19.30) akár már a döntőbe is bejuthatnak.

A Szeged persze közel sem így gondolja, és ahogy idén egyszer már sikerült, ezúttal is bravúrt hajtana végre a Szőnyi úton. Emlékezhetünk rá, az alapszakasz hajrájában a Kásás-csapat 5–4-re verte idegenben olimpiai bajnokokkal felálló ellenfelét. Ismétlésre viszont akkor lehet esély, ha Molnárék a múlt héthez képest feljavulnak mind az emberelőnyök kihasználásában, mind pedig védekezésben, és fegyelmezett játékkal az alapszakaszbeli meccshez hasonlóan kevés gólon tartják a piros-kékeket.

Molnár (fehérben) kemény őrizetre számíthat. Fotó: Schmidt Andrea

Molnár (fehérben) kemény őrizetre számíthat.
Fotó: Schmidt Andrea

A csapatból egyébként mindenki egészséges, mindössze Vindisch Ferenc hagyta ki a hétfői edzést gyomorrontás miatt, ám ma este már ő is bevethető az elődöntőben.

Várakozás

Török Béla, a Szeged Beton válogatott pólósa
– Bele kell kapaszkodnunk az utolsó szalmaszálba, nincs veszítenivalónk a Szőnyi úton. Úgy kell játszanunk, hogy a lefújás után azt érezzük, mindent megtettünk a sikerért – hogy ez mire lesz elég, az majd elválik. Ha úgy alakul, a harmadik helyért is emelt fővel ugrunk majd medencébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában