Helyi sport

2010.06.30. 20:07

Makó FC: még sok a kérdőjel

Ahogy az „uborkaszezonban" illik, az NB II-es Makó FC labdarúgócsapatánál is sok még a kérdőjel a július 6-i felkészülés kezdete előtt.

Mádi József

Az eredmények kedvezően alakultak a Makó FC javára: a labdarúgó NB II Keleti csoportjában végül hetedik lett a 2009–2010-es sorozatban. Az egész idényt figyelembe véve ez akkor is jó, de minimum elfogadható szereplésnek számít, ha tudjuk, a csapat többre is képes volt, amikor harmadik lett. Ám a sérülések, a különböző problémák miatt most így sikerült a bajnoki szereplés. Egyesek szerint egyébként ez a realitás.

A Makó FC-vel kapcsolatban most csak ezzel az egy konkrétummal tudunk szolgálni. Illetve még azzal, hogy a felkészülést július 6-án, 17 órakor kezdi meg Kolozsvári János és csapata. Ezenkívül, főleg ami a keretet illeti, csak találgatások vannak – két kivétellel. Az előző idény házi gólpasszkirálya, Bány Tamás marad ugyan pálya- és az óvodásoknál utánpótlásedző, ám ha az időbeosztása engedi, már nem az NB II-es Makóban, hanem a megyei I. osztályban szereplő Szarvasban lép pályára a következő idényben. Szamosszegi Gábor az NB II Nyugati csoportjában található Szigetszentmiklóshoz igazolt. A további érkezők és távozók nevei még mind pletykák tárgyai. A szegedieket például – Magyar György, Halász Krisztián, Puskás Csaba, Kulacsik Tamás – csábítja a Tisza Volán SC. Maróti Sándornak osztrák ajánlata(i) van(nak), Podonyi Norbertet Algyőre invitálják, a kameruni légiós, Joseph Martial Ngalle – aki a házi kanadai táblázaton lett első tíz góllal és négy gólpasszal, és már egészséges – iránt pedig Szolnokról és Bajáról van érdeklődés.

Persze, mindezek pletykák, de Ménesi Gábor klubelnök azt szeretné, ha a július 6-án kezdődő felkészülési rajtra legalább a keret nagy része kialakulna.

– A csapat egy része nyaral, sokakkal nem tudtam még beszélni, de a héten szeretnék mindenkivel tárgyalni, hogy világosan lássam, kik alkotják majd a következő idény keretét – mondta az egykori kiváló kapus. – A két biztos távozó helyére két-három ember érkezik, a többi pedig attól függ, kivel tudok megegyezni. Annak függvényében igazolunk és csak posztra, ki távozik. Két fiatal, a 19 éves középpályás, Halász László és a 18 éves Horváth Gábor a felnőttekkel kezdi meg a munkát jövő kedden, de több saját nevelésű játékos is kap lehetőséget a bizonyításra.

A Makó FC ahogy eddig, most sem tervez edzőtábort, és az sem valószínű, hogy napi két tréning lesz, hiszen a többség dolgozik. Az együttes nevezését elfogadták, megkapta a licencet is, így az NB II-ben jelenleg az NB III Tisza csoport bajnok, a Kemecse visszalépése miatt jelenleg 31 csapat várja a július végi csoportbeosztást és sorsolást.

Bronzos utánpótlás

A másodosztályú utánpótlás labdarúgó-bajnokság U19-es Keleti csoportjában a Makó FC a harmadik helyen végzett. Botlik Róbert együttesét csak a Diósgyőr és a Kazincbarcika előzte meg, míg olyan csapatok zártak a Maros-partiak mögött, mint a Szolnok, a Békéscsaba UFC, a Debrecen U18, a Nyírsuli U18, vagy a Kecskemét U18. A Makó FC legeredményesebb játékosa Halász László volt 21 találattal, aki az egész mezőnyben is a legjobb gólvadásznak számított.

A csapat tagjai: Halász József, Horváth Gábor, Kiss János G., Győri András, Potloka Adrián, Halász László, Kovács Dániel, Bress Balázs, Nagy Norbert, Major László, Romfa Máté, Grúber Máté, Czebe Norbert, Csák Zoltán, Szabó Mihály Dávid, Búzás Benedek, Sepsei Márk, Kalász Tamás, Aliev Albert, Almási Péter, Csizmadia Dávid, Tőrös József, Bíró Dénes, edző: Botlik Róbert.

A Makó FC U15-ös csapata – edző: Méhes Tibor – szintén harmadik helyen végzett a másodosztály Délkeleti csoportjában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában