Helyi sport

2010.06.08. 20:11

Vladan Maticsra továbbra is számíthat a Makói KC

A Makói KC NB II-es férfi kézilabdacsapata a 3. helyen zárta a bajnokságot. Nagy György Sándor klubelnök szerint ez a helyezés csalódás, több nyerhető meccset buktak el, pontokat hullajtottak, akár a bajnoki címet is megszerezhették volna.

Imre Péter

A Makói KC férfi kézilabdacsapata a 2008/2009-es pontvadászat végén búcsúzott az NB I/B-től, és az új tréner, Molnár János vezetésével 2009/
2010-ben első NB II-es szezonját játszotta. A bajnokságot 13 győzelemmel, 3 döntetlennel, 6 vereséggel, 29 ponttal a 3. helyen zárta. Az azonos pontszámú Kiskunmajsa mellett az egymás elleni eredmény – mindkétszer nyert a Bács megyei rivális – döntött az ezüstéremről. A végeredményt befolyásolta, hogy tavasszal sérülést szenvedett a balszélső, Fekete Szabó Tamás és a jobbszélső, Dombegyházi Csaba, nehéz volt pótolni a rutinos kézilabdásokat.

– Az elvárás az 1–3. hely valamelyikének a megszerzése volt – árulta el Nagy György Sándor klubelnök –, ami tulajdonképpen teljesült, mégsem lehetünk elégedettek. Főként ősszel több nyerhető mérkőzést buktunk el, ezek a pontok nagyon hiányoztak a végelszámolásnál. Vagyis, akár a bajnoki címet, az NB I/B-be való visszakerülést is kiharcolhattuk volna, bár az anyagiakat nehéz lett volna előteremteni.

Csalódás volt a  bronzérem

Csalódás volt a bronzérem.
Fotó: DM/DV

A makói önkormányzattól 2,5 millió forintos sportcélú támogatást kap az egyesület, de ebből – a vezető elmondása szerint – legalább 1 milliót visszafizetnek terembérleti díjként. A fenti összegre, remélik, a következő évben is számíthatnak, de mivel az iparűzési adóból származó bevételhez csak novemberben jutnak hozzá, a zavartalan működésig még ki kell egészíteni a büdzsét. A nyugodt szakmai munkához 6–8 millió forint kellene az NB II-ben, ennek előteremtésén dolgoznak a vezetők.

– A következő bajnokságban az 1–6. hely valamelyikének a megszerzése lesz a kitűzött cél – mondta Nagy György Sándor –, de szeretnénk harcban lenni az aranyért. A keret magja együtt marad, de Pusztaszeri Tamás befejezi pályafutását, míg a kölcsönben nálunk lévő Zöldi Péter visszatér Dorozsmára. Tárgyalunk a Tisza Volánnal a makói származású, kettős játékengedélyű Papp Dániel további szerepeltetéséről, az viszont biztos, hogy irányítóposzton a jövőben is számíthatunk Vladan Maticsra (képünkön). Szeretnénk még két-három embert igazolni, akadnak kiszemeltjeink, neveket azonban még nem mondhatok – közölte a klubvezető.

Címkék#kézilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában