Helyi sport

2010.10.28. 21:36

Körtvélyessy Péter belépett a hetedik ikszbe

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal, érdekességekkel – foglalkozunk. A LEN-kupa tavalyi győztese, bajnoki bronzérmes, az Euroliga főtáblájára jutott Szeged Beton férfi vízilabdacsapatának elnöke a napokban ünnepelte 60. születésnapját. Körtvélyessy Péter kérdésünkre elmondta, egyáltalán nem zavarja, hogy belépett a hetedik ikszbe.

Szélpál László

– Nem furcsa érzés, hogy már elmúlt 60 éves?
– Mivel folyamatos terhelés alatt élek, nem különösebben veszem észre, hogy „megöregedtem". Bőven van feladatom a magán-, a sport- és a vállalkozói életben, olyan intenzíven élek, időm sincs, hogy észrevegyem a koromat. Kimondva persze furcsa, hogy már elmúltam 60, de ne gondolja, hogy ilyenkor rossz érzés kerít hatalmába. Nem érzem magam ennyi idősnek, különösen szellemileg nem.

– Minden elnök, sportvezető arról álmodik, hogy az általa vezetett csapat a lehető legjobban szerepeljen. A 2010– 2011-es idényben mit remél, mit vár a Szeged Betontól?
– Derűlátó vagyok. Nagyon együtt lévő, homogén a mostani gárda, azt gondolom, soha nem volt még ilyen a Beton. Úgy szoktam fogalmazni: bírják egymás szagát a játékosok. Nemcsak mentálisan, tudásban is erős a keret. Ilyen több is akad az OB I-ben, de erősebb nincs. Most már elmondhatjuk, immár a padunk is elegendően hosszú. Az eddigi eredményeink is ezt támasztják alá: ott vagyunk a magyar kupában a négy között, és az Euroliga főtáblájára is feljutottunk. Egyáltalán nem tartom kizártnak, hogy az mk-ban és az OB I-ben is döntősök legyünk. Már az hatalmas fegyvertény, hogy az Euroligában a legjobb 16 csapat közé kerültünk, az csak hab lenne a tortán, ha bejutnánk a nyolcba is. Sok múlik a vasárnapi rijekai sorsoláson.

– A sportban a pólón kívül a golf a másik nagy szerelme. Milyen idényt zárt?
– Sajnos tavaly több időm jutott a hobbimra, de szerintem a magam amatőr szintjén azért fejlődgettem. Elkötelezett híve vagyok a golfnak, és amikor csak tudom, igyekszem népszerűsíteni. A tévhittel ellentétben egyáltalán nem méregdrága sport, nem kerül többe, mint például a tenisz vagy a síelés. A világon közel 70 millióan játsszák, nem hiszem, hogy ennyi milliárdos élne a Földön...

Címkék#vízilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában