Helyi sport

2010.10.19. 22:55

Major László: játékosaim bizonyítani akarnak

Sorozatunkban aktualitásokkal – sikerekkel, kudarcokkal, érdekességekkel – foglalkozunk. A nyáron alakult KITE-Szeged meglepetésre a 2. helyen áll a labdarúgó NB III Alföld csoportjában. Az újonc szereplése még a gárda edzőjét, Major Lászlót is meglepte.

Szélpál László

– Gondolta volna, hogy nyolc mérkőzés lejátszását követően a 2. helyen állnak majd a tabellán?
– Az első öt hétben nem volt pályánk, ahol normálisan edzhettünk. Ebből adódóan természetesen nem számítottam rá, de szerintem más sem. Tizenhat pontunk van, azt gondoltam, lesz 9-10, azzal pedig a 10–12. hely környékén állunk majd. Nem vagyok pesszimista alkat, csak éppen azt nem szabad elfelejteni, hogy az átigazolási időszak lejárta előtt hét nappal kerültem a KITE-Szeged csapatához, akkor kért fel az edzői poszt betöltésére Bakai Csaba ügyvezető. Nyolc napom marad arra, hogy csapatot csináljak. Nem volt egyszerű feladat, hiszen a kiszemelt játékosok többsége már aláírt máshová. A keret nagy része a megyeegyből került hozzánk, csak páran érkeztek magasabb osztályból. Itt említeném meg, hogy a 7 meccsén 7 gólt szerző Nomel senkinek nem kellett, én viszont láttam benne fantáziát.

– Miben látja sikerük titkát?
– Leginkább abban, hogy játékosaim bizonyítani akarják, hogy a megyei I. osztálynál lényegesen több van bennük. Remek alanyok, amit kérek, megkövetelek tőlük, azt maximálisan végrehajtják. Nyerő típusúak, mint ahogy magamat is annak tartom. Elárulom: többek között azért is vállaltam el a feladatot, hogy legyen végre Szegeden futball. Azt gondolom, a jelenlegi állapotból kizárólag a versenyhelyzet, a rivalizálás viheti előre a város labdarúgását. Ebből nemcsak mi, a Tisza Volán SC is profitálhat.

Major László, a KITE-Szeged vezetőedzője. Fotó: DM/DV

Major László, a KITE-Szeged vezetőedzője.
Fotó: DM/DV

– Hol végezhet a bajnokság végén a KITE-Szeged?
– Amennyiben a télen 2-3 minőségi labdarúgóval sikerülne erősítenünk, akkor ott maradhatunk az első ötben. Noha csak a következő évadban cél a feljutás, de ha úgy adódik, ha ebben az idényben is „helyzetbe kerülünk", ígérem, mindent elkövetünk az osztályváltás érdekében.

Címkék#NB III#foci

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában