Helyi sport

2010.10.31. 13:16

Szabolcsi henger: Makó-Nyíregyháza 0-7

Makó - A labdarúgó NB II keleti csoportjának 12. fordulójában a listavezető Nyíregyháza látogatott Makóra. A hazaiak gyakorlatilag megsemmisültek, a Nyíregyháza kénye kedve szerint lőtte a gólokat.

Garai Szakács László

Makó-Nyíregyháza 0-7 (0-3)
NB II Keleti csoport, 12. forduló, Makó, 600 néző.
Vezeti: Iványi, asszisztensek: Albert, Viczián.

Makó: Czirbus - Rakonczai, Tóth, Béres, Puskás - Varga (Kószó 78'), Podonyi, Magyar, Fülöp - Faragó (Nagy 57'), Schreiber (Kulacsik 88'). Edző: [namelink name="Kolozsvári János"].

Nyíregyháza: Vojinovic - Perényi, Minczér, Nánási, Goia - Abdelali (Makai 81'), Hurt, Demjén, Pákolicz (Bosnjak 76') - Andorka (Fekete 72'), Bajzát. Edző: [namelink name="Brekk János"].

Gól: Nánási (10'), Andorka (36', 63' 72'), Bajzát (39', 54', 59')

Sárga lap: Nánási (20'), Varga (23'), Goia (42'), Tóth (58')


Az eddig sokat dicsért makói keménymag sajnos nem bír magával, lerombolta a nimbuszát: a meccs legjobbját, Bajzát Péter szidják hangosan, miközben az nyilatkozni próbál a helyi tévéknek...

90. perc: Iványi úgy döntött, elég volt ennyi, a 90. percben hosszabbítás nélkül lefújta a meccset. A vendég Nyíregyháza már a szünetre felőrölte a Makót. A zöld-sárgáknak a második félidőben már kedvük sem volt focizni. Ekkor az Andorka-Bajzát csatárkettős úgy fickándozott ahogy akart. A gólkülönbség egyáltalán nem túlzó, sőt, ha a második játékrész utolsó húsz percét is komolyan veszi a Szpari, akkor könnyen kétszámjegyű lehetett volna a különbség.

88. perc: Újra zúg a Csak a Makó! - hihetetlen a hazai kemény mag... Kulacsik áll Schreiber helyére.

85. perc: Már edz a Szpari...

83. perc: Újabb lehetőséget szórakozott el Bajzát: egyedül ugrott ki, de Czirbusba vezette a labdát.

81. perc: Az utolsó vendégcsere: Makai játszik Abdelali helyén.

80. pec: Bajzát páncélmellényéről pattan az alapvonaoln túlra a laszti. Lehet, hogy ha nem ennyi lenne az eredmény, jobban koncentrál a vendégek gólvágója.

78. perc: Kószó játszik Varga helyén.

76. perc: Szakkommentár Segesvári: Egyes hazai szurkerek szerint sokat segítene a Makón, ha a labdába is rúgnának néha. Közben újabb vendégcsere: Bosnjak áll be Pákolicz helyére.

73. perc: Szakkommentár Segesvári: Amíg az ötvenedik percnél azt hittük, a makói védelem az ementálihoz hasonlít, azaz a lyukakon, ha nem is könnyen, de át lehet jutni, addig ez a 73. percre minden megváltozott: megszűnt a Makó.

72. perc: Andorka is háromnál tart: előrevetődve stukkol Czirbus kapujába, majd le is cseréli Brekk János, helyette Fekete fejezi be a szabolcsi örömjátékot.

68. perc: Picit elkedvetlenedtek a csapatok: a Szpari már nem akar focizni, a Makó meg nem bír.

Makó-Nyíregyháza NB II-es focimeccs. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


63. perc: Ez már megalázó, sajnálom a Makót: Andorka teljesen egyedül lő a kiszolgáltatott Czirbus kapujába 10 méterről. Az akció úgy indult, hogy Bajzát kiosztott egy szőrt, majd Demjénnek passzolt, akinek a centerezését tette a helyére a nyíregyházi 10-es. A makói keménymag most is a Csak a Makó!-t énekli.

61. perc: Andorka elhülyéskedte: Bajzát adott gólpasszt a Szpari tizesének, aki addig vakarózott, amíg Czirbus elé tudott vetődni.

59. perc: Bajzát-show: egy jobb oldali szabadrúgást lő félfordulatból kapásból Czirbus szeme közé. 

58. perc: Igazi hülye vagy! - üvöltik Iványinak a hazai szurkerek miután sárgát mutat föl Tóthnak.

57. perc: Nagy folytatja Faragó helyén a Makóban.

54. perc: Bajzát ugrott ki tökéletes ütemben, a 16-os vonaláról szépen gurította el Czirbus mellett a labdát, amely a jobb alsóban pihent meg.

53. perc: Demjén cselezgetett a jobb sarkán a makói tizenhatosnak, majd csúnyán keresztbe lőtt.

Makó-Nyíregyháza NB II-es focimeccs. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


51. perc: Újra a partjelző a főszereplő: a szurkerek szerint lesről engedte el Bajzátot, aki viszont nem tudott élni a lehetőséggel.

49. perc: Csendes mezőnyjáték, ahogy az első félidő elején is.

47. perc: A második félidő első szögletét a Makó rúgja.

46. perc: A Nyíregyháza kezdte a második félidőt.

45. perc: Vége az első félidőnek: magabiztos Nyíregyháza, megérdemelt vendégvezetés. A hazaiakat Mindent bele! buzdítással kíséri az öltözőbe a kemény mag. Mégegyszer az eredmény: 0-3!

43. perc: A szabadrúgás nem okozott gondot, Vojinovic könnyedén fogta mellre Schreiber kísérletét. Újra zúg a Hajrá, Hagymaváros! tanulhatnának a szegedi ultrák a makóiaktól.

42. perc: Goia kapott sárga lapot.

40. perc: Veszélyes vendég szabadrúgás - könnyedén hatástalanítva, utána Pákolicz lövését blokkolja a hazai csapat.

39. perc: Gyakorlatilag eldőlt: Szpari szöglet, Bajzát az ötösről felugrás nélkül(!) bólint Czirbus kapujának bal oldalába.

Makó-Nyíregyháza NB II-es focimeccs. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


36. perc: Egy perc múlva majdnem déjá vu-nk volt: ezúttal nem volt les, viszont ugyanúgy Andorka lépett ki a másik oldalról Abdelali centerezését üggyel-bajjal lekezelte, majd három méterről az üres kapuba helyezett.

35. perc: Andorka lesről lépett ki, a zászló lent maradt, így egyedül rohant kapura, de a kapufára tette a bőrt, ami onnan kipattant, kirúgással jön a Makó.

33. perc: A Makó támadni próbál, a Nyíregyháza taktikusan őrzi megszerzett előnyét. A hazai kemény mag lelkesen buzdítja a zöld-sárgákat, akik ugye ma fehérben feszítenek.

29. perc: Szakkommentár Segesvári: A közönség a partjelzőt élteti, összes családtagját felemlegetve, nem feledkezve meg Darwin elméletéről sem, miszerint a majomtól...

28. perc: Magyar életerős lövését védte prímán Vojinovic, szép megoldás volt mindkettő.

26. perc: Szakkommentár Segesvári: A Nyíregyháza játékosai másodjára álltak tanácstalanul a pályán, ugyanis támadás helyett saját kapujuk előtt kezdték el tologatni a labdát, amelynek majdnem makói gól lett a vége.

23. perc: Varga kapja az első hazai sárgát. Miközben a Makó reklamált Andorka került gólhelyzetbe a Maros parti kapu előtt, de csúnyán mellé lőtt.

22. perc:
Az első hazai felhördülés: Vojinovic azonban a helyén volt így Fülöp hiába stukkolt, nem tudott egyenlíteni.

Makó-Nyíregyháza NB II-es focimeccs. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


21. perc: Szinte ugyanonnan végzünk el szabadrúgást mint a gól előtt, de nem ugyanúgy, a lapos kísérletet könnyedén hatástalanítják Magyarék.

19. perc: Szakkommentár Segesvári: Úgy tűnik, a Makóban mindenki bal lábas, mert az összes támadást a bal oldalon próbáljuk vezetni.

16. perc: Nagy lehetőség a Makó előtt: szabadrúgás az ötössel egy vonalból, de Goia Szatke Zoltánt idézve bólintja a mezőnybe a lasztit.

15. perc: Ígéretes makói támadás halt el lesen az utolsó pillanatban: Faragó ugrott volna ki, de az asszisztensi zászló meggátolta a gólszerzést.

13. perc: A gól nemcsak a Makót, de Csabit is megfogta: nem jut szóhoz azóta...

10. perc: Vezet a Nyíregyháza! Jobb oldali szabadrúgást ível középre a Szpari, Nánási mindenkit leugorva elegánsan stukkol a jobb alsóba.

9. perc: Szakkommentár Segesvári: A Makó keresi a rést az almatermelők csapatának védelmén. Lövéseik egyelőre messze elkerülik a kaput.

7. perc: Az első makói próbálkozásféleség, körülbelül olyan komoly volt, mint a vendégek előbbi szabadrúgása.

5. perc: Szakkommentár Segesvári: A Makó nem feltartott kézzel ment ki a pályára, az első öt percben többet birtokolják a fehérek a labdát.

4. perc: Vendég szabadrúgás, ezt nem gondolhattuk komolyan...

3. perc: Eddig a pálya közepén szolid mezőnyjátékkal melegítenek a fiúk.

2. perc: Zúg a Hagymaváros! Úgy érzem, itt kell bejelentenem elfogultságomat: Nyíregyháza szülötteként ülök a lelátón. Remélem, az enyémek legyőzik a mieinket...

1. perc: A Makó kezdi a meccset a hazaiak fehérben, a vendégek piros-kékben rúgják a labdát.

Makó-Nyíregyháza NB II-es focimeccs. Fotó: Segesvári Csaba (galéria)


13:27 Köszöntünk mindenkit Makóról, az Erdei Ferenc Sporttelepről, ahol a Nyíregyháza vendégeskedik. A két csapat a The Beatles Yellow submarine dalára vonul ki.

The Beatles - Yellow submarine

Korábban írtuk:
Legutóbb 2007. június 9-én találkozott egymással a két gárda, akkor 1-1-es döntetlen született az Makón. Majd a Nyíregyháza feljutott, a múlt szezonban pedig kiesett, így jöhetett létre a mostani randevú. Két bajnokesélyes, a REAC (3-2) és a Diósgyőr (2-0) már lógó orral távozott a Maros partjáról, fél kettőtől az is eldől, a szabolcsi piros-kékek is szomorúan buszoznak-e haza a mérkőzés után.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában