Helyi sport

2010.10.30. 13:12

Szeged Beton-ASI 16-4

Könnyed mérkőzésen, nagyobb erőfeszítés nélkül 16-4-re győzött a Szeged Beton csapata az ASI ellen a férfi vízilabda bajnokság második fordulójában.

Kis Réka

Szeged Beton - Angyalföldi Sportiskola 16-4 (3-0, 4-2, 4-1, 5-1)

Vodafone Férfi vízilabda OB I, 2. forduló
Szeged, újszegedi sportuszoda. Vezette: Vojvoda István, Vogel Gábor.

Beton: Baksa - Juhász, Vindisch 1, Török, Kayes 2, Younger 2, Somogyi 2. Csere: Varga 1, Nádasdi, Kiss 2, Palotás, Juhász, Komlósi, Molnár 6, Németh. Edző: Kásás Zoltán.

ASI: Barabás – Ernyey, Rusz 1, Lázár Zs. 1, Kovács P., Létay 2, Laczkovics,  Hartman, Takács Balázs, Dorogi, Kiss A., Róth D., Kürtös. Edző: ifj. Kenéz György.

Emberelőny: 9/5 ill. 5/1.

Ötméteres: 4/4 ill. -.

Kásás Zoltán: Nehéz egy ilyen mérkőzést komolyan venni, de azért megpróbáltuk. A center elleni védekezéssel azonban nem vagyok elégedett.

4. negyed (5-1)

8. perc:
De szép játék így a végére! Körbe-körbe megy a labda, Somogyi ijesztget, lövés nincs, csak passz, amire Kayes emelkedik ki, és húzza be a labdát a kapuba. Még felhozza a labdát az ASI, Létay lő hatalmasat de kapufa.

7. perc: Palotás adja be centerbe, de Molnárt most nagyon fogják.

6. perc: Most már hat. Számoljuk még Molnár góljait? Az ötös után 15-4.

5. perc:
Létaynak is megvan a második. Molnárnak az ötödik. Megvan a közte 10! Ezt kézilabdában is ünneplik! 14-4.

Két vállra fektette a Szeged Beton az ASI-t. Fotó: Frank Yvette (galéria)


4. perc: Varga újra büntetőt harcol ki, újra Kiss áll oda. Jól is tette. 13-3.

3. perc:
Palotás védekezik jól. Jó lett voln a támadás, ha nem a kapufára megy a labda. Németh-védés, marad a labda az ASI-nál.

1. perc: Palotás is elcseni a labdát, jöhet a Beton. Németh Zsolt a Szeged kapujában. Kiss vágja be az ötméterest. 12-3.

3. negyed (4-1)

8. perc:
Ha egy szekér elindul...Molnár négygólos. 11-2. Létay is csak megszerzi a gólját, szép akció volt. 11-3.

7. perc: Előnyben a Szeged is, Kásás Zoltán kér időt.

6. perc: 5. fórját kapja az ASI, de nincs gól.

Két vállra fektette a Szeged Beton az ASI-t. Fotó: Frank Yvette (galéria)


5. perc: Molnár-parádé folytatódik. 10-2.

3. perc: Most nagyon nem megy...

2. perc: Komlósi tolja fölé a beadást, Molnár viszont távolról szaggatja a hálót. 9-2.

1. perc:
Vindisch megint elhozza a labdát, a gól is az övé. 8-2.

2. negyed (4-2)

8. perc: Kayes is csatlakozik a nehéztüzérek névsorához, az előny utolsó pillanatában szélről lövi szét Barabás kapuját. 7-2.

7. perc:
Újabb vendég előnyt, időt is kérnek a kéksapkások. Jót tett nekik, Lázár középről vágja be. 6-2.

6. perc: Eljátszotta az előnyt az angyalföldi gárda, bár Rusz megint veszélyes volt. Kayes próbálkozik centerben, de erőtlen a lövés.

5. perc: Ruszra jó lesz odafigyelni. Na meg Youngerre! Ha az eddigiek nagy gólok voltak, akkor erre most nem mondunk semmit... 6-1.

Két vállra fektette a Szeged Beton az ASI-t. Fotó: Frank Yvette (galéria)


4. perc: Tud az ASI is, ha engedik... Rusz hatalmas gólt lő. 4-1. Varga is, ez sem volt kisebb gól! Kásás mester dícséri meg Palotást az átadásért. 5-1.

3. perc: Molnár forgatja be szépen az emberét, neki is megvan az első gól. Törökkel nem elégedett Kásás mester, Palotás is a vízben. 4-0.

2. perc:
Fórban a Beton, de megint nincs gól, Török azonnal ellövi. Ezért kár volt. Nagyot küzd az ASI is, de legalább a védekezés jó.

1. perc: Töröké a labda, hosszan támad a Beton, Török beadása azonban nem jó Molnárnak. Csúnyán is néz érte. Baksa véd a túloldalon.

1. negyed (3-0)

8. perc:
Újabb kimaradt szegedi támadás, eddig nem úgy fest, mintha jobban játszanának a fiúk a tegnapi napnál. Már csak az első negyed góljainak számát nézve is.

7. perc: Younger szerez labdát, megúszik, majd ki is harcol egy ötméterest. Somogyi úszik oda, jól is tette, 3-0. Megkapja az első fórt az ASI is, de Juhász blokkolja Takácsot.

6. perc: Vindisch úszik meg, a védője nem is tudja szabályosan megállítani. Megvan a fór, de a visszapasszt leszedik Vindisch kezéről.

Két vállra fektette a Szeged Beton az ASI-t. Fotó: Frank Yvette (galéria)


5. perc: Ez szép volt! Younger küzd a labdáért két emberrel a nyakában, de hiába van a víz alatt, így is gólt szerez. 2-0.

4. perc: Kiss Attila az utolsó másodpercben ejt, nem volt veszélytelen, a fölső kapufáról jön le. A Szegednek megint gól nélkül ér véget a támadása.

3. perc: Kayes védekezik jól, megvan a labda. Jó lenne már egy gól... Somogyi meg is hallja, szép átlövésgól. 1-0.

2. perc: Török ereszt el egy bombát, csak hogy tesztelje, helyén van-e a vendég kapus. Ott van. Megvan az első előny, Juhász kiszorított helyzetben a háló oldalába pattintja a labdát.

1. perc: Vindisch hozza el a labdát, de gyorsan véget ér az első szegedi támadás. Fél perc alatt az ellenfélé is.

Korábban

Kásás Zoltán nem lehetett maradéktalanul elégedett csapata Újpest elleni produkciójával, de így is könnyedén nyertek 18-5-re.

Ma egy fokkal nehezebb ellenfél látogat az újszegedi sportuszodába. Bár az ASI is újonc a bajnokságban, az angyalföldiek a Magyar Kupában 10-4-re győzték le a lilákat. Az Euroligára hangolódva Vindischéknek a tegnapinál jobb produkcióval kell előrukkolni, bár ezzel minden bizonnyal nem lesz gond.

Címkék#vízilabda

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában