Helyi sport

2011.03.09. 14:20

Megújul a Maty-ér - 450 millióból fejlesztik a vízicentrumot

Szerdán rendkívüli sajtótájékoztatón jelentette be Bohács Zsolt szegedi országgyűlési képviselő, hogy a Maty-éri nemzeti kajakos, kenus és evezős központ a kormány határozata alapján 450 millió forintból megújul az augusztusi kvalifikációs világbajnokságig.

Mádi József

Jó megérkezni a Maty-éri nemzeti kajakos, kenus és evezős olimpiai központba. A száguldásból a nyugalomba, a zsongásból a csendbe, a zűrzavarból a rendezett világba. A vízicentrum nyugalmat áraszt, a víz felszíne most még sima, senki és semmi sem zavarja, ahogy a csendet sem.

Aztán néhány perccel később megtudom a rendkívüli sajtótájékoztatón, hogy a kormánynak köszönhetően az augusztusi olimpiai kvalifikációs kajakos, kenus világbajnokságra még szebb, még gyönyörűbb lehet.
– A kormány elmúlt hétvégi döntése alapján a vb-ig előttünk álló időszakban a Maty-éri létesítmény 450 millió forintból megújul – mondta [namelink name="Bohács Zsolt"], az egykori kenus világbajnok, jelenleg országgyűlési képviselő. – Ez az összeg elengedhetetlen ahhoz, hogy a nyáron sikeres vb-t rendezhessen Szeged.

S

Storcz Botond szövetségi kapitány (középen) szerint minden feltétel adott lesz a jó szerepléshez Szegeden.
Fotó: Frank Yvette

A létesítmény vezetője, [namelink name="Szovics Zoltán"] következett, aki sorolta is a központban várható infrastrukturális változásokat.

– Az elmúlt öt-hat évben kevés pénz érkezett erre a célra, ezért örülünk, hogy most a kormány megszavazta a támogatást. A motel megújul, a pálya energiaellátása modern lesz, a céltorony komfortosabbá válik, a lelátó egésze fedett szerkezetet kap, a lelátó alatti helyiségek szigetelése megoldódik, és gondolunk a parasportolókra is, az ő közlekedésük akadálymentesítése uniós elvárás. Ezen kívül új eszközöket szerzünk be, így új sor rajtgépet, katamaránokat, hajótartókat. A vb-ig hátralévő 112 munkanap elég lesz a megvalósításra – mondta Szovics.

A magyar szövetség főtitkára, a vb szervezőbizottságának vezetője, [namelink name="Schmidt Gábor"] az előtte szólókhoz hasonlóan rövid volt, és csak annyit emelt ki: ráfér már a felújítás a létesítményre, amelyben a rendezés tekintetében eddig minden esemény etalon volt, a további nemzetközi versenyekre való pályázásban pedig lényeges momentum a frissülés.

A

A sajtó a vb mellett a mai tájékoztatóra is kíváncsi volt.
Fotó: Frank Yvette

A válogatott szövetségi kapitánya, Storcz Botond frappáns nyilatkozata így szólt: –Minden feltétel adott lesz, hogy a sportágban a London előtti legfontosabb állomás egy kiemelkedő pályán kiemelkedő esemény legyen. Itt aztán érezzük, milyen is a hazai pálya előnye, amit a 10, 20, 30 ezer szurkoló megteremt. Ez nekünk tényleg az otthon – vélte Storcz.

A szép, a gyönyörű otthon.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában