Helyi sport

2011.03.04. 21:13

Szedeák: meghálálták a bizalmat a fiatalok

A fiataljait is bevető Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák magabiztosan, olykor gálázva győzte le a sereghajtó Salgótarjánt a férfi kosárlabda NB I A csoportjának 22. fordulójában.

Gyúrós István

Dél-Konstrukt SZTE-Szedeák–Salgótarján 115–71 (34–12, 26–15, 26–23, 29–21)
Férfi kosárlabda NB I A csoport, 22. forduló. Újszegedi sportcsarnok, 800 néző. Vezette: Benczur T., Bognár T., Vétek.
Szedeák: Drahos 5, RUBIN 21/3, NYILAS 17/6, Dukics 11/3, MCKENZIE 21. Csere: Tanács 8/6, VIDA 6, MOLNÁR M. 13/6, Mészáros 7, Szabad 2, Hájer 4, Varga D. Vezetőedző: Fodor Péter.
Salgótarján: MAYS 21/3, Rodgers 4, Kocsis 5/3, Koma 10, Ukeagu 6. Csere: Sebők 10/6, Szabó Z., Hartvich 10, Kiss K. 5. Vezetőedző: Kovács Nándor.

Amikor a szegediek első 18 dobásából 16 a gyűrűben landolt, sejteni lehetett, sok gondja nem lesz a Szedeáknaek a sereghajtó Salgótarján elleni bajnokiján. Fodor Péter csapata nem hagyta élni a vendégeket, akik, ha nagy ritkán tiszta dobóhelyzetbe kerültek, azt is a gyűrű külső peremére vágták.

Tükörsima győzelem: Szedeák-Salgótarján 115-71. Fotó: Karnok Csaba (galéria)

A 14. percben a Szedeák már 46–13-ra vezetett, majd akkor sem tört meg a lendülete, amikor a második félidőben a fiatalok kaptak lehetőséget. A negyedik negyedben szinte végig a Szabad, Hájer, Molnár, Varga D., Mészáros ötössel játszott a hazai csapat, ám még a „juniorsor" is legyőzte a vendégeket az utolsó tíz percben.

A meccsen több örömteli eseményt is feljegyezhettünk. Nyilas továbbra is tarja remek formáját, Rubin pedig látszólag teljesen túl van Achilles-sérülésén – ezt két zsákolással is bizonyította. McKenzie olykor már decemberi formájára emlékeztetett, és végre bemutatkozott a csapatban a nyáron igazolt utánpótlás-válogatott Hájer Ádám, akinek kosarainál hatalmas üdvrivalgás tört ki a hazai kispadon. 
 

Tükörsima győzelem: Szedeák-Salgótarján 115-71. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Fodor Péter: – Gyorsan kiderült, hogy könnyebb meccs lesz, mint a hétfői. Végig azt játszottuk, amire készültünk. Örülök, hogy a fiataloknak is lehetőséget tudtam adni.

Ez igen! Több szép szegedi kosarat is láthattak tegnap a nézők, ám egy igazán emlékezetes marad: egy támadólepattanó után Vida Máté háttal, a feje fölött passzolt Bryson McKenzienek, az amerikai pedig a tőle megszokott módon kegyetlenül be is zsákolta a labdát a gyűrűbe – tapsolt is a lelkes hazai publikum.

Kár érte! Negatívumot nem nagyon lehet találni a meccsben, talán egyet kivéve: nagy kár, hogy a tizenkét pályára lépő szegedi játékos közül egyedül a fiatal Varga Dánielnek nem sikerült betalálnia, ám ha kosárnak nem is, a kapott 11 játékpercnek örülhetett a mindössze 20 éves magasbedobó.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában