Helyi sport

2011.03.03. 20:05

Szentes-Szeged: megyei pólós El Clásico

A férfi vízilabda OB I 20. fordulójában ma 18 órától Szentesen a Bodrogi Bau ellen ugrik vízbe a Szeged Beton. Hatalmas meglepetésnek számítana, ha Molnár Tamásék nem szereznék meg mind a három pontot.

Szélpál László

Már csak a hagyomány miatt jár – spanyol mintára, ezalatt a Barcelona–Real Madrid futballrangadókat kell érteni – az El Clásico elnevezés a Szentes–Szeged férfi pólómeccseknek. A 80-as, 90-es években jószerivel megjósolhatatlan volt a megyei rangadók végkimenetele, hatalmas csatákban dőltek csak el a pontok. Ennek az időszaknak már régen vége, jó pár éve csak az a kérdés, hogy a gazdaságilag lényegesen tehetősebb, ezáltal képzettebb, erősebb játékosokat felvonultató Szeged Beton hány góllal győzi le a Bodrogi Bau-Szentest.

– A meccs favoritja természetesen a Szeged, de ez nem azt jelenti, hogy társaim ne akarnák a létező legjobban megnehezíteni egykori csapatom dolgát – nyilatkozta [namelink name="Éles Vilmos"], a Szentes sérült pólósa, akinek az OSC elleni hazai meccsen kificamodott a válla.

Éles Vilmos

Éles Vilmos
– A bajnokkal szemben, miként korábban az Eger ellen is remekül helytálltunk, bízom benne, hogy a megyei összecsapáson is a szebbik arcunkat mutatjuk. Az igazán fontos meccsünket majd szombaton 17 órakor a fővárosban játsszuk, az Újpest ellen kötelező a győzelem. Szeretnénk a nyolc közé kerülni, a szakmai stábbal együtt mi, játékosok is hiúsági kérdést csinálunk ebből.

A Szeged Betonban több olyan pólós is szerepel, aki Szentesről került a Tisza-parti klubba. Egyikőjük, [namelink name="Juhász Zsolt"] már nagyon várja a ma esti mérkőzést.

Juhász Zsolt

Juhász Zsolt
– A ligeti medencében nőttem fel, itt lett belőlem vízilabdás, mindig különleges érzés fog el, amikor Szentesen játszom – mondta a szegediek 10-ese. – Egykori csapatom ellen a minimális célunk a győzelem megszerzése, miként a szombati, Pécs elleni hazai találkozón is, de az igazi az lenne, ha magabiztos, jó teljesítményt nyújtva érnénk révbe.

A Beton vendége volt a héten a világhírű Partizan Beograd, amelynél ugyan Vujaszinovics és [namelink name="Milos Korolija"] hiányzott, de a három kétkapus játékot két győzelemmel és egy döntetlennel záró Szeged produktuma így is több mint elismerésre méltó.

Címkék#vízilabda
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában