Helyi sport

2011.08.03. 21:14

Kajak-kenu vb: hosszú, erőltetett menet

Érdemes sietni a jegyek megvásárlásával. A szervezés megfelelő ütemben halad, folyamatosan érkeznek a nemzeti válogatottak – ezek derültek ki két héttel a 40. Mol kajakos és kenus sík vízi világbajnokság előtt.

Mádi József

Az augusztus 17–21. között a szegedi Maty-éren rendezendő 40. Mol kajakos, kenus sík vízi olimpiai kvalifikációs világbajnokságra már május közepe óta árulják a jegyeket. Négy szektorban (lásd pályarajzunkat) szurkolhatnak a nézők: az A jelűben 700, a B-ben 940, a C-ben 9768, a D-ben pedig 9000 szurkoló fér el. A négynapos verseny legérdekesebb és legnézettebb napja a péntek, a szombat és a vasárnap lesz. Ez kiderül az eddig elfogyott jegyekből is: a négynapos bérlet az A és a B szektorba már mind gazdára talált (áruk 24 ezer 900 és 14 ezer 900 forint volt), az A szektorban a számozott belépőkből a pénteki versenyekre alig kétszáz még gazdára vár – ekkor megy például a szegedi kenus, [namelink name="Vajda Attila"] ezer egyest –, viszont a szombati és a vasárnapi programokra már mind elkelt. A jegyárak a következők, csütörtök, A szektor: 4500, B: 2800, C: 1700, D: 800; péntek, szombat vagy vasárnap, A: 8900, B: 5500, C: 3300, D: 1500 forint. Még megvásárolható négynapos bérletek, C szektor: 8900, D: 3500 forint. A 70 éven felülieknek, a 6 éven aluliaknak és a mozgássérülteknek 30 százalékos kedvezmény jár.

– Már a kezdetektől nagy volt az érdeklődés a jegyek iránt, és mint kizárólagos értékesítő tudjuk, hogy a világhálón keresztül az ország különböző helyeiről, illetve külföldről is rengeteg igénylés érkezett. Én személy szerint azt javaslom a drukkereknek, hogy ne hagyják az utolsó hétre a belépő megvásárlását – mondta [namelink name="Bronner-Dudás Ágnes"], a szegedi IBUSZ-iroda igazgatója. Jegyet minden munkanap 10 és 17 óra között a szegedi IBUSZ-irodában lehet vásárolni.

Szervezői megbeszélés: Schmidt Gábor (balról) Baráth Etele szövetségi elnökkel. Fotó: Schmidt Andrea

Szervezői megbeszélés: Schmidt Gábor (balról) Baráth Etele szövetségi elnökkel.
Fotó: Schmidt Andrea

Ami pedig a szervezést illeti, minden a legjobb úton halad a sikeres lebonyolítás felé – a szervezőbizottság vezetője, [namelink name="Schmidt Gábor"] szavaiból ez derült ki.

– A Maty-éri létesítmény felújítása megfelelő ütemű és a vállalkozó a határidőnek megfelelően a héten átadja azt a nemzeti sportközpontoknak – mondta a szakember. – Jobb lett volna, ha hosszabb idő áll a rendelkezésünkre, ám az elmúlt évek nagyobb versenyei, illetve az állandó csapat hatalmas rutint és előnyt jelentett a szervezésben. Hosszú, erőltetett menet végéhez közeledünk, az augusztus 12-én esedékes pályaátvételre minden rendben lesz. Fontos szempont volt a televízió-közvetítések megfelelő színvonala és a versenyzők, így többek között a hazánkban először induló, közel száz parasportoló kiszolgálása, ezekre kiemelt erőket és anyagiakat mozgósítottunk.


Kisebb magyar csapatok – így a három szegedi induló, Vajda, [namelink name="Sík Márton"] és [namelink name="Horváth Gábor"], valamint [namelink name="Sári Nándor"] kajakosai, a 200 méteres váltó, [namelink name="Paksi Tímea"] – mellett a angolok, a japánok és a brazilok már a pályán edzenek. Dunavarsányban közel húsz ország versenyzője készül a vb-re, majd a jövő héten a török és a népes, közel ötvenfős kínai küldöttség is megérkezik Szegedre. A magyar csapat hivatalos érkezése augusztus 16., kedd délelőtt, majd a sajtótájékoztató után a mieink már edzenek a Maty-éren.

Címkék#Kajak-kenu
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában