Helyi sport

2011.10.07. 20:00

Tartaná a szintet a Naturtex-SZTE-Szedeák

Az Atomerőmű ellen ma 18 órától Pakson kezdi meg a férfi kosárlabda NB I A csoportját a Naturtex-SZTE-Szedeák. Fodor Péter vezetőedző szerint a tavalyi 11. hely idén is elfogadható lenne, a rájátszáshoz nagy bravúr kellene.

Gyúrós István

Bár volt olyan rivális, amelynél szinte a teljes keret kicserélődött a nyáron, az A csoportos bajnoki rajtra készülő Naturtex-SZTE-Szedeák is jelentősen átalakult a holtidényben.

Távozott a két amerikai légiós, [namelink name="Bryson McKenzie"] és [namelink name="Janou Rubin"] (utóbbi Sopronban folytatja), [namelink name="Nyilas István"] pedig kiskapuval ugyan, de visszavonult az élvonalbeli játéktól.

Fotó: Schmidt Andrea

A Naturtex-SZTE-Szedeák 2011–2012-es kerete. Állnak: Bonifert Domonkos ügyvezető, Varga Dániel, Kardos Ádám, Nebojsa Dukics, Csorvási Levente, Tanács Attila, Tomiszlav Ivosev, Kiss Zsolt, Fodor Péter vezetőedző. Guggolnak: Molnár Bence, Vida Máté, Molnár Miklós, Dusan Domovics-Bulut, Széll Bence, Wirth Ádám, Drahos Gábor.
Fotó: Schmidt Andrea

A többiek maradtak, és melléjük érkezett [namelink name="Farkas Attila"] és a szerb [namelink name="Tomiszlav Ivosev"], majd az átigazolási időszak hajrájában [namelink name="Csorvási Levente"], és elképzelhető a szerb [namelink name="Dusan Domovics-Bulut"] szerződtetése is, utóbbi kettő azonban még nem léphet pályára az Atomerőmű elleni bajnoki rajton. A Szedeák tavaly is Pakson kezdte az idényt, akkor 86–77-re nyertek a hazaiak.

– Az esélyek most is mellettük szólnak, főleg úgy, hogy Farkas Attilát is hosszú időre elveszítettük vállsérülése miatt – mondta [namelink name="Fodor Péter"], a csapat edzője.

– Hét felnőtt játékossal és három fiatallal utazunk, de nem feltartott kezekkel lépünk pályára. Azt gondolom, a Szedeák kerete hasonló erősségű, mint a tavalyi csapaté volt, viszont a bajnokság hátsó régiója meggyengült, több helyen anyagi bizonytalanságok is vannak. Ez kedvezhet nekünk, mert ha hozzánk hasonló erősségű együttesek, az újonc Jászberény, a Debrecen, a Sopron, a Nyíregyháza vagy a Kaposvár ellen jól szereplünk, és néhány bravúrt is bemutatunk akár a rájátszást jelentő helyek valamelyikére is odaérhetünk. Persze nem szaladunk ennyire előre, a bajnoki rajt előtt azt mondom, a tavalyi 11. helyünk megismétlése is jó eredmény lenne – tette hozzá.

A Szedeák számára már a nyitány sem lesz könnyű, hiszen az Atomerőmű a nyáron a széteső ZTE edzőjével, Völgyi Péterrel és több játékosával, valamint a több mint 300 NBA- meccset játszó, 36 éves amerikai Lee Nailonnnal is erősített.

Rajt Pakson

A Naturtex-SZTE-Szedeák idei bajnoki programja:  1. forduló, október 8., szombat, 18:
Atomerőmű–Szedeák. 2. ford., okt. 16., vasárnap, 18.30: Szedeák–Albacomp. 3. ford., okt. 22., szombat, 17: Debrecen–Szedeák. 4. ford., okt. 30., vasárnap, 18.30: Szedeák–Szolnok. 5. ford., november 5., szombat, 18.30: Szedeák–Sopron. 6. ford., nov. 10., csütörtök, 18.30: Falco–Szedeák. 7. ford., nov. 20., vasárnap, 18.30: Szedeák–Kecskemét. 8. ford., nov. 26., szombat, 18: Körmend–Szedeák. 9. ford., december 2., péntek, 18: Szedeák–Jászberény. 10. ford., dec. 10., szombat, 18: Kaposvár–Szedeák. 11. ford., dec. 17., szombat, 18: Nyíregyháza–Szedeák. 12. ford., dec. 21., szerda, 18.30: Szedeák–Pécs. 13. ford., dec. 28., szerda, 18.30: ZTE–Szedeák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában