Helyi sport

2012.05.17. 19:23

Harc reggeltől estig - kick-box-világkupa Szegeden

Szeged - Mától vasárnap délutánig tart a szegedi műjégpályán a 18. WAKO kick-box-világkupa, amelyre a teljes magyar felnőtt és utánpótláscsapattal együtt 26 ország 870 versenyzője nevezett.

Mádi József

Ha május és szegedi műjégpálya, akkor WAKO kick-box-világkupa. A nemzetközi versenynaptárban kiemelt szerepet játszik az esemény, amelyre rendre népes csapattal érkeznek a külföldi csapatok. Idén a tizennyolcadik világkupára is huszonhat ország 870 indulója jelezte részvételét a Tisza partjára – szóval lesz izgalom és látvány is az előttünk álló három napban. A regisztráció már tegnap megtörtént, ma, holnap és vasárnap pedig a harcé a és küzdelemé lesz a főszerep a négy, összesen 200 négyzetméter felületű tatamin, valamint a két ringben.

A magyar válogatott számára jelentős tétje van az eseménynek: az utánpótlás-korosztályokban pontszerző viadal a szlovákiai Európa-bajnokságra, míg a felnőtteknél ugyancsak pontszerző verseny az antalyai (Törökország, light- és full-contact), illetve a temesvári (Románia, low-kick, semi-contact, K1, kick-light) korosztályos Európa-bajnokságra. Ennek megfelelően a teljes magyar válogatott részt vesz a szegedi világkupán. Emellett várhatóan az oroszok nyolcvan, a fehéroroszok 110 fős, míg a lengyelek három csapattal érkeznek.

– Európa legnagyobb ringes világkupája a szegedi, ezekben a szakágakban több mint négyszázan startolnak – mondta Kovács Sándor, az esemény technikai vezetője.

A környező és megszokott nemzetek (így például Ausztria, Szlovákia, Románia, Ukrajna, Csehország, Horvátország) mellett jön sportoló többek között Mauritiusról, Iránból, Irakból, illetve Jordániából is.

Ma az utánpótlásé a műjégpálya, illetve elkezdődnek a ringes szakágak küzdelmei, holnap az utánpótlás (light-contact, kick-light) és a ringes szakágak mellett a felnőttek (semi-concact, Grand Champion, csapatversenyek) is színre lépnek, míg vasárnap a felnőtt light-contact, kick-light és ringküzdelmek végső csatái következnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában