Helyi sport

2012.05.02. 19:23

Maty-ér és London: fókuszban az olimpia

Szeged - Május 5-én és 6-án a Szeged melletti Maty-éren rendezik a kajakosok és kenusok olimpiai pótkvalifikációs válogatóját.

Munkatársunktól

Május 5-én és 6-án a Szeged melletti Maty-éren rendezik a kajakosok és kenusok olimpiai pótkvalifikációs válogatóját, egyben tájékoztató versenyét, amelyen már a londoni csapatba kerülés is a tét. A viadalon négy férfi versenyszámban (K1 1000 méter, K2 200 méter, C2 1000 méter, C1 200 méter) elkezdődik az olimpiai válogatás.

Az EDF DÉMÁSZ-Szeged VE versenyzői közül ketten különösen érintve lesznek az ötkarikás helyekért zajló csatában: a 2008-as pekingi olimpián már szerepelt, és ott ezer négyesben ötödik helyen zárt kajakos, Sík Márton ezúttal Beé Istvánnal párban a sprinttávon, azaz kétszáz méteren startol, míg a kenus Horváth Gábor ugyancsak a legrövidebb távon érdekelt, mégpedig egyesben. A két szegedinek „egyszerű" a feladata: nyerni kell a saját számát.

Ne feledkezzünk meg a másik két számban érdekelt szegediekről sem: C2 ezer méteren a fiatal Forgó Christopher, Szabó Gábor duó szerezhet meglepetést, míg K1 ezren Petrovics Máté, Bozsik Gábor, Hasanovic Dávid és Tóth Attila Tas harcol az A döntőért az igen népes mezőnyben.
A viadal néhány érdekessége: csak egyes és páros számok szerepelnek a műsoron, a négyesek később válogatóznak; a szegediek mellett a Csongrádi Kajak-kenu Klub versenyzői is elindulnak; szombat délután a parasportolóké a Maty-ér; az igazi izgalmak vasárnap várhatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában