Helyi sport

2012.05.17. 19:38

Nincs több kvóta, minden magyar egység elbukott Poznanban

Poznan - Négy számban volt érdekelt, ám nem tudott plusz olimpiai kvótát szerezni a lenygelországi Poznanban a magyar kajakos és kenus válogatott. A két szegedi, Sík Márton és Horváth Gábor sem érte el a kívánt helyezéseket.

Mádi József

Fél másodperc. Nagyjából egy pislantás. Azaz nagyon kevés. Ennyi időn belül ért be hét egység is a célba a lengyelországi Poznanban rendezett olimpia pótkvalifikáicós versenyen K2 200 méteren. A nagyobb baj az, hogy az első orosz hajó viszont szintén fél másodperccel verte – az egész mezőnyt. Az említett „hetesben" volt a szegedi [namelink name="Sík Márton"] és a honvédos [namelink name="Beé István"] alkotta hajó is, amely végül hetedikként zárt a szoros befutóban. Ez pedig azt jelenti, miután K1 1000 méteren [namelink name="Pauman Dániel "](MTK) harmadik lett – itt az első kettő, párosban csak az első örülhetett –, így a magyar csapat férfi kajakban nem szerzett pluszkvótát Poznanban (Paumannál némi esély még van erre, ez azonban csak később válhat biztossá).

– Úgy gondolom, mindent megtettünk, ez most ennyire volt elég – mondta Storcz Botond (képünkön) szövetségi kapitány. – Ezzel egyben az is eldőlt, hogy az olimpián az öt férfi kajakos szám közül csak háromban, K2 és K4 1000 méteren, valamint K1 200 méteren indulunk, mert ezekben látok esélyt arra, hogy jó eredményt érjünk el. A hét kvótával meg lehetne oldani mind az öt számot, de véleményem szerint az az eredményesség rovására menne.

Nem semmi, ahogy [namelink name="Horváth Gábor"] döntőbe került a középfutamból. A szegediek kenusának kétszer kellett bizonyítania – mindkétszer sikerült. Hogy is van ez? A hivatalosan kiírt középfutamot megismételték, mert az elsőben több borulás is történt. A másodikban aztán hatalmas csatában harmadikként került Vécsi Viktor tanítványa a bő egy óra múlva megrendezett fináléba. Aztán jött az újabb bonyodalom: a finálé rajtjánál Horváth startgépe nem süllyedt el, így miközben nyolcan húzták a lapátot, a szegedi csak egyensúlyozott a képzeletbeli rajtvonalon. A magyar csapat rögtön óvott, hiába, Horváthot hibás rajt miatt kizárták, így sem ő, sem a C2 1000 méteren negyedik [namelink name="Korisánszky Péter"], [namelink name="Korisánszky Dávid"] nem szerzett kvótát.

Címkék#Kajak-kenu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában