Helyi sport

2013.02.26. 21:27

Világkupára készül a Muréna

Szeged - A folyamatosan nemzetközi sikereket produkáló Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub nyolc versenyzője készül a hétvégi egri búvárúszó-világkupára.

Munkatársunktól

A [namelink name="Dudás Zita"], [namelink name="Szovics Kata"], [namelink name="Ladányi Réka"], [namelink name="Debreczeni Hajnalka"], [namelink name="Gruber Kornél"], [namelink name="Dimák Dávid"], [namelink name="Kosara Géza"] és a vezetőedző, [namelink name="Kanyó Dénes"] alkotta csapat a hét minden napján maximális erőbedobással, versenytempóban úszik.

A murénások érmes esélyekkel várják az egri világkupát. Fotó: Frank Yvette

A murénások érmes esélyekkel várják az egri világkupát. Fotó: Frank Yvette
A maximalista Dudás Zita 2011 márciusa óta versenyez újra, alapesetben több elsőséget várna magától, de visszatérőként ezt nem meri kijelenteni, ahogy Szovics Kata sem, aki most vált junior korosztályról a felnőttre. Ladányi Réka három aranyéremmel szeretne hazatérni, a váltóversenyt különösen várja, hiszen ebben a számban ritkán indulhat. Kosara Géza nem biztos benne, hogy folytatja az eddigi aranygyűjtést, hiszen korosztályában első évét tölti, de az edzéseken több társához hasonlóan megúszta egyéni legjobbját, így bizakodó.

– Olyanok a tanítványaim, mint az agarak a futóverseny előtt, már-már vissza kell fogni őket. A munkához szerencsére segítséget kaptunk, a világkupa költségeihez az R-Trans járul hozzá. Általános, akár névadó szponzorokat viszont folyamatosan keresünk, akiket az eredményeink meggyőznek, ehhez ezen a hétvégén is hozzá szeretnénk járulni, idén pedig még többek között a junior és felnőtt Európa-bajnokságon, a kolumbiai világjátékokon és a kazanyi világbajnokságon is indulunk, ezekről a versenyekről is érmekkel szeretnénk hazatérni – mondta Kanyó Dénes.

Ezek is érdekelhetik