Helyi sport

2013.04.23. 19:00

Aikidokonferencia Hódmezővásárhelyen

Hódmezővásárhely - Öt évvel ezelőtt a vidéki aikidósok képviseletében alakult meg ennek a japán eredetű küzdősportnak a regionális szövetsége Csongrád megyében.

Munkatársunktól

2011-ben nagy fordulat következett: az előbbire alapozva megalakult a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország elnevezésű szervezet – számolt be a fejleményekről Márton Imre általános elnök. Rögtön célul tűzték ki, hogy csatlakoznak az európai szövetséghez, a tavaly Montenegróban tartott konferencián megfigyelőként vehettek részt, ahol benyújtották csatlakozási kérelmüket. A felvétel előtt még „előszobázni" kellett, építeni a kapcsolatokat, edzőtáborokban részt venni.

– Ebben az évben a Zürichben rendezett konferencián zöld utat kaptunk, felvételt nyertünk az Európai Unió által is elismert kontinentális szövetségbe – közölte [namelink name="Márton Imre"] –, elsőként a magyarországi szövetségek közül. Ha már így alakult, megpályáztuk a 2014-es kongresszus rendezési jogát, amelyet Monacóval szemben nyertünk el. Az esemény április elején lesz. Először azt hitték, Budapest a helyszín, de közöltük, a szövetségünk székhelye, Hódmezővásárhely lesz.

A konferencia mellett szakmai edzőtábort is rendeznek a városban három olyan mesterrel, akik egyszerre nem sűrűn szerepelnek, [namelink name="Mirko Jovandics"] a szerbek, [namelink name="Claude Pellerin"] és [namelink name="Jean Didier"] a franciák 6. danos mestere – árulta el [namelink name="Kovács Némedi Zoltán"], a Nemzeti Aikido Szövetség Magyarország főtitkára, a Hódmezővásárhelyi Budo SE elnöke, aki még hozzátette: a város biztosan jó házigazda lesz, megfelelő színvonalú szállás, konferenciaterem és sportcsarnok is rendelkezésre áll. A szövetség vezetői az önkormányzattal is egyeztetnek még a rendezvényről.

Címkék#aikido

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában