Helyi sport

2014.04.26. 18:56

Volán-siker a rangadón - itt a teljes megyeegy!

Szőr mentén ott voltunk a Mórahalom–Tisza Volán megyeegyes rangadón. Remek meccs volt! Jegyzőkönyvek és tabellák itt!

Kovács András

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Mórahalom–Tisza Volán 3–4 (1–3)
(Mennyei) megyei bajnokság első osztály, 24. forduló, 400 néző. Vezette: [namelink name="Csöngető Endre"], asszisztens: [namelink name="Bánáthy János"], [namelink name="Samu László"].
Mórahalom: Czirják – Takács (Gahwagi, a szünetben), Szücs (Kothencz, 60.), Vojnic-Zelic, Barna (Lázár, 30.), Zámbori (Udvari, 80), Magyar, Tóth L., Bokányi, K. Tóth, Szőke. Játékos-edző: [namelink name="Magyar György"].
Tisza Volán: Dongó – Kormányos (Buzási, a szünetben), Vida, Grünwald, Hacker, Kulacsik (Szabó, 39.), Ondrejó (Szilágyi, 91.), Puskás, Ngalle (Mucsi, 90.), Beretka (Dargó, 81.), Faragó. Edző: [namelink name="Tóth Ákos"].
Gól: Szőke (8., 87.), Vida (11.), Ngalle (21.), Kulacsik (26.), Magyar (70.), Puskás (89.).
Sárga lap: Buzási (49.), Szücs (56.), Puskás (75.).

Magyar György: – Emelt fővel, csapatként hagyhattuk el a pályát! Lezártunk egy sorozatot, de elkezdünk egy újat.

Tóth Ákos: – Kiváló reklámja volt a mai mérkőzés a Csongrád megyei focinak, mindkét csapat és a közönség is jelesre vizsgázott. Korábban eldönthettük volna a meccset, de a végén szerencsénk volt. A mórahalmiak köszöntésével együtt a mai nap olyan futballélmény volt, amelyet minden sportot szeretőnek kívánok.


Rangadóhoz méltó, gólgazdag meccset játszottak: a sárga lapok is inkább reklamálás után villantak. Nem egymást, a labdát rúgták a srácok. Ha a Mórahalomnak lett volna egy kis szerencséje, otthon tarthatta volna az egyik pontot, de egy gól különbség azért volt a két csapat között.

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


89. perc: Puskás 3-4.
Megkomolyodott a Volán: 22 méterről zseniális szabadrúgással vette vissza a vezetést a Szeged. Mindenki azt várta, hogy a Mórahalomról nemrégiben Szegedre igazolt Ngalle, a meccs legjobbja vállja el, de nem így történt és a hazai kapus már hiába igyekezett.

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


87. perc: Szőke, 3-3. Tizenegyest kapott a Mórahalom: Magyart lökték föl 60 centire a 16-os vonalától, de belülről, Szőke erővel, a kapu közepébe bombázva egyenlít!

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


70. perc: Magyar, 2-3. K. Tóth fejesébe Magyar stukkolt bele, Dongónak nem volt esélye.

58. perc: Frissebb, fiatalabb a Volán: Czirják a szezon védését mutatta be: Beretka már emelte a kezét, de hiába. Aztán Zsozsó is emelte a kezét, hiába, Samu beintette a lest.

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


Szünet. Egészen príma első félidőt láthattak a szurkolók!

29. perc: Az első kihagyott gólhelyzet: a Mórahalom kapufát lőtt! Tóthok játszották le egymás közt: K. beadását Lukács pörgette kapura, Dongó sehol nem volt, de védett helyette a kapufa.

26. perc: Kulacsik, 1-3. Ngalle ezúttal zsugát oszt zsozsóért: a leshatáron ugratta ki Kulacsikot, aki belépett a tizenhatosra, és a hosszú sarokba lőtt.

21. perc: Ngalle, 1-2. Ngalle megéri a zsozsót: szerencsével nála maradt a labda, belőtte középre, kényszerítővel visszakapta, és 14-15 méterről szép gólt lőtt. Rögtön a középkezdés utáni mórahalmi támadásnál tizenegyest reklamáltak Magyarék, hiába.

A tavasz meccse a megyeegyben: Mórahalom-Tisza Volán 3-4. Fotó: Karnok Csaba (galéria)


11. perc: Vida 1-1. Az első Volán-szögletnél hiába üvöltött Czirják, hogy jó, nem lett az. Vida könnyedén belsőzött a kapuba, miután a kapus előtt az övéi megcsúsztatták a labdát, így esélye nem volt megszerezni azt, átrepült a feje fölött, a szegedi védőnek pedig nem volt nehéz dolga a lecsorgó labdával.

8. perc: Szőke, 1-0. Az első öt percet megnyomta a Volán, de ez semmit sem ért. Egy szöglettel felérő szabadrúgást Szőke doktor fejelt Dongó kapujába ezzel vezet a Mórahalom.

17:00 Mezcserével indítottunk: Csöngető sporttárs Tisza Volánosnak öltözött, majdnem. Neki könnyebb volt mezt cserélni, mint a vendégeknek, így megtette. Ha már „melegítés" és vendégek: a hazaiak nagyon sportszerűen köszöntik Tóth Ákos edzőt és Siha Zsoltot, akik szezonokon át dolgoztak Mórahalmon. Szép volt!

Korábban írtuk:
Annyian biztosan vannak, mint a Felcsút utolsó hazai meccsén, de nem olyan sokan, mint gondoltuk.

* * *

Csongrád megye. Bár a hétvége rangadója a Mórahalom–Tisza Volán volt a megyeegyben, a leggólgazdagabb meccset a Tápé–Ásotthalom hozta. [namelink name="Orosházi László"] csapatában [namelink name="Gonda Attila"] öt gólt szerzett, ám így is kellettek a csapattársak ahhoz, hogy otthon tartsák a három pontot (7–5). Nem véletlenül nyilatkozta [namelink name="Hevesi Tibor"], a vendégek edzője: „Ha nem a saját szememmel látom, hogy itt mi történt, akkor nem hiszem el."

UTC–Csongrád-Turbó 1–0 (0–0)
Szeged, Kertész utca, 350 néző. Vezette: [namelink name="Wittmann János"] (Allaga, Pataki).
UTC: Béry – Balogh, Bilics, Bálint, Kazi, Mészáros T., Puhalák, Szentes-Bíró, Dürgő, Brinszky, Gajdacsi. Játékos-edző: [namelink name="Brinszky Adrián"].
Csongrád-Turbó: Bíró 8 – Mészáros M., Szabó, Bodor, Zsigó, Budai(Sándor), Keller, Bertók, Lévai, Somodi, Nagy. Edző: [namelink name="Dósa Rácz Pál"].
Gólszerző: Gajdacsi.
Kiállítva: Mészáros T. (86.).
Brinszky Adrián: – A saját pályánkkal és a szervezetten védekező ellenféllel is meg kellett küzdenünk ezért a fontos győzelemért.
Dósa Rácz Pál: – Gratulálok a hazaiaknak, megérdemelten nyerték meg a mérkőzést. Megleptük őket a szervezett védekezésünkkel, de végül felőröltek minket – kis szerencsével egy pontot tudtunk volna szerezni.
Ifjúságiak: UTC–Csongrád-Turbó 1–4, gólszerzők: Csonka G., ill. Horváth (2), Győri, Mácsai.

Tápé–Ásotthalom 7–5 (2–2)
Tápé, 150 néző. Vezette: [namelink name="Dobai János"]  (Kovács A., Kasza).
Tápé: Kispéter– Laczkó J., Gonda, Lőrinc, Cindel (Vangel), Molnár, Bálint (Németh), Papdi, Nagy B., Bárkányi, Rácz (Cseh). Edző: [namelink name="Orosházi László"].
Ásotthalom: Urlauber - Somlyai, Vastag, Malatinszki (Szolákovics), Németh, Rencsár, Kothencz L., Szlobodnyik (Kothencz G.), Bokányi Á., Baji, Orosz (Hatvani). Edző: [namelink name="Hevesi Tibor"].
Gólszerzők: Gonda (5 – egyet 11-esből), Nagy B., Laczkó J. (11-esből),
ill. Orosz, Rencsár, Szlobodnyik, Hatvani, Papdi (öngól).
Orosházi László: – Közönség-szórakoztató mérkőzés, infarktus-veszélyben lévő két edző. Bármelyik csapat győzhetett volna, ez most nekünk sikerült.
Gratulálok a fiúknak!
Hevesi Tibor: – Ha nem a saját szememmel látom, hogy itt mi történt, akkor nem hiszem el. Gratulálok a Tápénak!


Csanádpalota–FK 1899 Szeged 1–0 (0–0)
Csanádpalota, 100 néző. Vezette: [namelink name="Kócsó Tibor"]  (Török, Szeri).
Csanádpalota: Potoret – Vlad, Varga, Boros, Luculescu (Veréb), Gabor, Siclovan, Lakatos, Cotuna, Corbu, Bozian (Nagy-Gyuris). Edző: [namelink name="Lakatos Rudolf"].
FK 1899 Szeged: Brunczvik – Németh, Szecska, Turján, Degovics, Csuka (Boldizsár), Forró, Imre Z., Szalai (Fejes), Gyurkovics (Dóra), Heredea. Edző: [namelink name="Hüvös Gábor"].
Gólszerző: Gabor.
Kiállítva: Corbu (87.), ill. Turján (50.).
Lakatos Rudolf: – Harcos mérkőzésen egy jó csapat ellen játszottunk. A kiváló védekezésüket egyszer sikerült csak mattolnunk. További sok sikert kívánok az FK 1899 Szegednek!
Hüvös Gábor: – Megismétlődött a múlt hét: jól játszottunk, mégis kikaptunk.
Ifjúságiak: Csanádpalota–FK 1899 Szeged 1–6, gólszerzők: Szabó G., ill. Katona (4), Varga M., Fekete.

Szentesi Kinizsi–Nagymágocs 3–2 (0–0)
Szentes, 250 néző. Vezette: [namelink name="Kocsondi Bálint"] (Gyuga, Elek).
Szentesi Kinizsi: Gömöri – Szeles (Széll), Lajos, Németh, Vincze, Bordács (Tóth), Kis (Polyák), Gajda (Hidas), Lekrinszki (Szabó), Kovács, Mihály. Edző: [namelink name="Bozóki Zoltán"].
Nagymágocs: Vígh – Sándor L., Dovics, Szarvas, Takács, Kerekes L., Kovács, Sándor Z., Szepesi, Markovics N., Labádi. Edző: [namelink name="Györgyi István"].
Gólszerzők: Lajos, Szabó, Kovács, ill. Lajos (öngól), Sándor L.
Bozóki Zoltán: – Kiegyenlített első félidő után a második, gólgazdag
 játékrész is izgalmasra sikeredett.
Györgyi István: – Ilyen összeállításban nagyot küzdöttünk, és ha nem aludtunk volna bele a második félidő elejébe, ponttal távozhattunk volna. Gratulálok a hazai csapatnak.

Ifjúságiak: Szentesi Kinizsi–Nagymágocs 18–1, gólszerzők: Kovács E. (4), Tóth R. (3), Juhász (3), Lázár (2), Horváth L. (2), Dóczi A., Gila, Bubori D., Dóczi G., ill. Szarvas.

Kistelek–Algyő 1–1 (0-0)
Kistelek, 200 néző. Vezette: [namelink name="Bán Imre"]  (Bartha, Barna).
Kistelek: Szalkai – Bosánszki, Gera (Tóth), Rácz, Bakonyi, Rostás (Getyinás), Lajos (Keresztes), Kispál, Piacsek, Koncz (Farkas), Fődi. Edző: [namelink name="Czeigersmidt Roland"].
Algyő: Révész – Szűcs (Farkas), Szélpál, Pénzváltó, Daróczi, Gyimesi, Pataki (Mohácsi), Podonyi, Bogdán, Kohajda (Kiss), Hadár (Sebők). Edző: [namelink name="Takács Zoltán"].
Gólszerzők: Lajos, ill. Daróczi.
Czeigersmidt Roland: – Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy a játékvezetővel foglalkozzunk. Minden lehetőséget meg kell ragadnunk, és ma ezt tettük. Dicséret illeti a csapatot a hozzáállásáért.
Takács Zoltán. – Kritikán aluli, részrehajló játékvezetés mellett
kritikán aluli teljesítményt nyújtottunk.
Ifjúságiak: Kistelek–Algyő 2–8, gólszerzők: Jójárt (2), ill. Bella (3), Miklós (3), Molnár F., Molnár G.

HFC–Makó 1–2 (0–1)
Hódmezővásárhely, 350 néző. Vezette: [namelink name="Vereska Mátyás"] (Fodor, Szalai).
HFC: Vasas – Grósz, Tóth, Antal (Kökény), Szabó, Varga R., Varga M. (Keller), Nagy, Hatvani, Rácz, Huszka (Brizik-Bodrogi). Edző: [namelink name="Lóczi István"].
Makó: Czirbus – Szilvási, Sarnyai (Horváth K.), Jovetics, Bakos, Csetkovics, Kalász, Tóth T. (Horváth G.), Bányi, Tóth A. (Bress), Veselinov (Béres). Edző: Bódi Attila.
Gólszerzők: Grósz, ill. Tóth A., Csetkovics.
Lóczi István: – Mentrendszerűen megkapjuk a rendkívül buta góljainkat, amit az ellenfélnek ajándékozunk. Sajnos én is óriásit hibáztam az egyik cserémmel, és így a sors megbüntetett minket.
Bódi Attila: – Visszaadta a sors, amit korábban elvett. Ősszel a Hódmezővásárhely nyert az utolsó percben szerzett góllal, most mi. A csapat ma is megmutatta hitét és egységét. Nem játszottunk jól, de büszke lehetek
a csapatra.


SZVSE–Sándorfalva 4–2 (3–0)
 Szeged, SZVSE-pálya, néző. Vezette: [namelink name="Soós István"]  (Borbás, Kószó).
SZVSE: Pluhár – Fülöp, Nagypál, Mácsai, Törköly (Szántó), Kenderesi (Tanács), Simon, Ponyókai (Németh), Busa, Bagi, Kiss B..  Edző: [namelink name="Pécsek Tibor"].
Sándorfalva: Zarics – Vizin, Romics, V. Guberinics, Kanász Nagy G., Tóth A., Takács, Drogba (Kanász Nagy L.), Széll, Tóth L., Varga. Edző: [namelink name="Tóth János"].
Gólszerzők: Busa (2), Kiss B. (11-esből), Törköly, ill. V. Guberinics, Romics.
Pécsek Tibor: – Uraltuk az első félidőt, ami az eredményben is megmutatkozott. A második felvonásra bennragadtunk az öltözőben, de később összekaptuk magunkat, és újra mi diktáltuk a ritmust. Jókor jött a negyedik gólunk, azzal eldöntöttük a mérkőzést.
Tóth János: – Ez így alakult, de még tovább küzdünk, hogy elérjük a célunkat. 
Ifjúságiak: SZVSE-Szentmihály–Sándorfalva 1–2, gólszerzők: Herczeg, ill. Varga D., Huszka.

A bajnokság állása

1. Tisza Volán 24 20 2 2 95 – 11 62
2. UTC 24 19 3 2 72 – 20 60
3. Mórahalom 24 19 2 3 80 – 25 59
4. Makó 24 16 2 6 60 – 29 50
5. HFC 24 16 2 6 42 – 21 50
6. Csanádpalota* 23 11 5 7 44 – 35 35
7. Tápé 24 9 4 11 36 – 41 31
8. Algyő 24 8 6 10 29 – 34 30
9. Ásotthalom 24 8 6 10 42 – 50 30
10. FK 1899 Szeged 24 8 4 12 34 – 45 28
11. Csongrád 24 8 2 14 31 – 47 26
12. Szentesi Kinizsi 23 6 2 15 28 – 66 20
13. SZVSE 24 5 3 16 24 – 54 18
14. Sándorfalva 24 4 5 15 29 – 49 17
15. Kistelek 24 4 3 17 26 – 69 15
16. Nagymágocs 24 2 5 17 13 – 89 11
*Három pont levonva.

Ifjúságiak
1. HFC 19 18 1 0 153 – 18 55
2. Algyő 20 16 1 3 124 – 32 49
3. Szentesi Kinizsi 20 13 4 3 100 – 25 43
4. Sándorfalva 18 11 4 3 70 – 31 37
5. Ásotthalom 18 11 3 4 72 – 26 36
6. FK 1899 Szeged 19 11 1 7 55 – 42 34
7. Kistelek 21 9 2 10 91 – 79 29
8. Csongrád 18 7 2 9 46 – 45 23
9. Csanádpalota 20 6 1 13 51 – 92 19
10. Mórahalom 19 5 0 14 41 – 63 15
11. UTC 19 4 1 14 20 – 86 13
12. Nagymágocs 18 1 2 15 17 – 148 5
13. SZVSE 19 0 2 17 13 – 166 2
A Makó, a  Tápé és a Tisza Volán nem indított csapatot, ezért 13 együttes szerepel az ifjúsági bajnokságban.

A hétvégi program. 25. forduló,  szombat, 17: Algyő– Szentesi Kinizsi, Makó–Mórahalom, Tápé–SZVSE, Tisza Volán– Csanádpalota, Csongrád-Turbó– HFC, Ásotthalom–Nagymágocs, 19: FK 1899 Szeged–Kistelek,  vasárnap, 17: Sándorfalva– UTC.

Tudósítóink: [namelink name="Magyar György"] (Mórahalom), [namelink name="Pálfy Zoltán"] (UTC), [namelink name="Orosházi László"] (Tápé), [namelink name="Takács János"] (Csanádpalota), [namelink name="Bozóki Zoltán"] (Szentes), [namelink name="Bárkányi Péter"] (Kistelek), [namelink name="Gyürki István"] (Hódmezővásárhely).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában