Helyi sport

2014.06.03. 20:54

Hapkidobajnokság lesz Vásárhelyen

A közelmúltban ismét hapkido mesterképzést tartott a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség, idén immár másodszor, Hódmezővásárhelyen.

Munkatársunktól

[namelink name="Máté Gergő"] és [namelink name="Máté Zsolt"] mester azzal a nem titkolt céllal hívta össze az ország számos pontjáról társaikat (edzőket, klubvezetőket) egynapos gyakorlásra, hogy még ebben az évben többen vizsgát tehessenek fekete öv 2. dan fokozatra [namelink name="Bang Kyung Won"] nagymester előtt, aki idén hazánkba látogat. A mozdulatsorok finomítása, pontosítása, valamint új technikák elsajátítása szerepelt a programban.

– Nagyon fontos, hogy szakmailag továbbképezzük magunkat, elsajátítsuk az új ismereteket, új mozdulatsorokat, amelyek pontos végrehajtása elengedhetetlen, és jelentős szemléletváltásnak tekintjük a 2. danos anyagot. Ezért is nagyszerű, hogy évente néhány alkalommal edzőként is találkozhatunk egymással – vallott a szemináriumról több tréner. Ismétléssel kezdték a napot, majd áttértek a 2. danos anyagra, amelyben már megjelentek a kontratechnikák, valamint előkerült a kisbot és a kard is.

Máté Zsolt, Máté Gergő és Bang Kyung Won a hódmezővásárhelyi mesterképzésen. Fotó: DM

Máté Zsolt, Máté Gergő és Bang Kyung Won a hódmezővásárhelyi mesterképzésen. Fotó: DM
Az edzés, a gyakorlás mellett rövid megbeszélést is tartottak a Magyar Do Am Hapkido Szabadidősport Szövetség megjelent tagjai, ahol a megújult honlapot (www.doamhapkido.hu) is bemutatták. Megvitatták az I. országos hapkidobajnokság részleteit, amelyet a tervek szerint október 11-én és 12-én rendeznek Vásárhelyen. Az ob 2. napján a Máté testvérek szeretnék vendégül látni Bang Kyung Won nagymestert egy szemináriumra.

Ezek is érdekelhetik