Helyi sport

2014.07.30. 20:03

Búvárúszó-Eb: Kanyó 4., Kosara 6. 1500 méteren

Jól szerepeltek a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői a lignanói búvárúszó-Eb 1500 méteres felszíni döntőjében.

Delmagyar.hu

Amikor kedden kiderült, hogy a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzői közül Kanyó Dénes az első, Kosara Géza pedig a harmadik idővel került az 1500 méteres felszíni úszás fináléjába, néhányan elkezdhettek reménykedni a dupla szegedi dobogóban.

Igen ám, de a nevezési időkre pillantva látni lehetett, hogy az ukrán és orosz riválisok közel sem adtak ki mindent magukból, így a mai döntőben hatalmas bravúr kell az éremhez. Ez végül nem sikerült, de a murénások így is remekeltek: a 38 esztendős Kanyó Dénes 12 perc 28,94 másodperces idejével a negyedik helyen csapott a célba, míg tanítványa, a 18 éves Kosara Géza 12 perc 49,93 másodperces idejével hatodik lett a kontinensen – az aranyat az ukrán Olegszandr Odinokov nyerte meg 12 perc 15,07 másodperccel.


Kanyó még egy döntőben volt érdekelt ma: a 400 méteres felszíni úszás fináléjában – az 1500 méter után fáradtan – a 8. helyen végzett. A magyar csapatból Senánszki Petra 200 méteres uszonyos gyorsúszásban Európa-bajnok lett, megelőzve az ezüstöt szerző Varga Krisztinát. 

Kanyó csütörtökön a 800 méteres felszíni és a 400 méteres búvárúszás selejtezőjében, valamint reméljük, hogy utóbbi szám délutáni döntőjében érdekelt, míg Kosara a 800 méteres távon ugrik medencébe.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában