Helyi sport

2014.07.17. 21:53

Szegedi TE: a tizenegyedikre hajtanak

Csütörtökön megkezdte a felkészülést a Szeged TE férfi tekecsapata. A tízszeres magyar bajnok újból három fronton csatázik a 2014–2015-ös szezonban: a szuperligában, a Bajnokok Ligájában és a világkupa-sorozatban. Új fiú a Szlovákiából visszatérő Ernyesi Róbert.

Süli Róbert

– Szeretnek futni? – tettük fel az első kérdést Karsai Ferencnek, Szeged egyik legsikeresebb klubjának, a Szegedi TE férfi tekecsapatának az elnökének.

– Nincs mese, gyűrni kell. Ha szeretik, ha nem, a felkészülési időszakban ez is a programban szerepel. Kell a jó kondi, most alapozhatjuk meg az erőnket, így az edzéseken nemcsak ez, hanem a kondizás is szerepel a műsorban. Most ezt az időszakot éljük, és a játékosok is tudják, hogy ez a pár hét erről szól – válaszolt [namelink name="Karsai Ferenc"].

A Szegedi TE 10. bajnoki címét gyűjtötte be az elmúlt szezonban. A csapat több mint egy éve veretlen. Sem hazai porondon, sem nemzetközi meccsen nem tudták legyőzni őket.

– Célunk nem is lehet más, mint a bajnoki cím megvédése. Erre minden esélyünk megvan, a keretünk még erősebb lesz, visszatér hozzánk a szlovák Podbrezovából Ernyesi Róbert, akit úgy gondolom, nem kell bemutatnom, kiváló játékos, nagy erősségünk lehet. A Zalaegerszeg gyengült, nem is erősített. Azért abba a hibába nem szabad esnünk, hogy lebecsüljük őket. Ha ebben a szellemben játszunk majd minden meccsen, akkor meglehet a 11. bajnoki aranyérem. Október első hétvégéjén az ausztriai Koblachban rendezik meg a világkupát, a BL első fordulóját pedig december 6-án tartják. Ismét húzós idény előtt állunk – folytatta a beszélgetést a sportvezető.

Éveken keresztül hallottuk azt, hogy a szegedi együttesnek nemcsak az ellenfelekkel, hanem a rossz minőségű pályákkal is meg kellett küzdeniük. Szerencsére ez már sokat változott, javult.

Elkezdte a felkészülést a tízszeres magyar bajnok Szegedi TE tekecsapata. Fotó: Frank Yvette

Elkezdte a felkészülést a tízszeres magyar bajnok Szegedi TE tekecsapata. Fotó: Frank Yvette
– Eddig a kaposvári pálya volt a legrosszabb, szerencsére ezt is felújították. Ami igazán örömteli, hogy az országban számos helyen épültek újak, így Győrben, Szentgotthárdon, Bábolnán is, ami a sportágnak nagyon jó. A szuperligában minden csapat olyan körülmények között játszik, ami most már ideális, így csak az ellenfelekre kell koncentrálnunk – fejezte be a mondandóját Karsai Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában