Helyi sport

2014.08.27. 20:07

Jofi dilemmában - három kiváló kapus között

Kézilabda - A Jofi becenéven ismert ifj. Farkas József (24) válogatott hálóőr édesapját követte a posztján, a Pick Szegedben is szerepelt, majd kapusedző is lett, utóbbi szakmát az NB I-re készülő Szeged KKSE együttesénél űzi. Tanítványaira egy rossz szava sem lehet, ezért van nehéz dolga.

Papós Tamás

– Skaliczki úr, szeretnék kapusedzőnek tanulni – egy továbbképzés alkalmával így jelezte trénerének ifj. [namelink name="Farkas József"], hogy egy új szakmát is űzne. A Pick Szeged akkori kapusának kérését a tréner örömmel vette, hiszen tudta: a vérében van ez a munka. Édesapja, Farkas József válogatott hálóőr volt, aki Csongrád megyében játékosként és edzőként is több helyen megfordult, például a Szeged KKSE-nél is, ahol utódja, [namelink name="Marosán György"] a fiát kérte fel a kapusedzői pozícióra.

A két éve tartó közös munka meghozta a gyümölcsét, a csapat élvonalba jutásában óriási szerepe volt a végig remek kapusteljesítménynek, így a Jofi becenévre hallgató tréner már 24 évesen NB I-es edzői tapasztalatokat szerezhet. Játékosként még a Bajnokok Ligájában is szerepelt, de saját bevallása szerint az alkata miatt nem játszhat élklubokban, most az NB I/B-be jutott FKSE-Algyőt erősíti.

A szegedi kapusok: Scholtz Andrea (balról), Farkas József, Futaki Hajnalka és Dobó Mónika. Fotó: Frank Yvette

A szegedi kapusok: Scholtz Andrea (balról), Farkas József, Futaki Hajnalka és Dobó Mónika. Fotó: Frank Yvette
– Épp ezért óriási motiváció a kapusedzői munka, hiszen az SZKKSE révén az első osztály részese lehetek, biztos sokat tanulok majd a szezonból – mondta ifj. Farkas József, aki ebben az idényben három hálóőrrel dolgozik együtt.

[namelink name="Scholtz Andrea"] és [namelink name="Dobó Mónika"] már a feljutásból is kivette a részét, hozzájuk csatlakozott a Siófokról érkező [namelink name="Futaki Hajnalka"]. Talán Dobó motivációja a legnagyobb, hiszen már több éve az SZKKSE-t szolgálja, és a másik két kapussal ellentétben még nincsenek NB I-es élményei.

– Ettől függetlenül mindhárman ugyanolyan szorgalmasan, kiemelkedően jó mentalitással dolgoznak. Minden mérkőzésen két kapust nevezünk a keretbe, de olyan remek munkát végeznek, hogy valószínűleg minden héten fejtörést okoz majd, hogy ki maradjon ki. Komoly versenyhelyzet alakult ki közöttük, de ez nem megy a hangulat rovására, jó a kapcsolatuk egymással – árulta el Jofi, aki szerint a sok új igazolás miatt a védelem és a kapusok közötti tökéletes kapcsolat kialakítása a legnehezebb feladat, de garantálja: a bajnoki rajtra minden összeáll.

Jön a Győr és a Fradi

Eldőlt, hogy a Győri Audi ETO új csarnoka nem készül el a szezon elejére, ezért a Bajnokok Ligája címvédője az SZKKSE elleni két bajnokiját megcserélte, így szeptember 14-én az újszegedi sportcsarnokban szerepelnek Görbiczék. Ez azt jelenti, hogy hazánk két legjobb női csapata nyolc napon belül látható a városban, hiszen az FTC-Rail Cargo Hungaria szeptember 6-án lesz a szegediek vendége.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában