Helyi sport

2014.08.14. 19:57

Nagy tervek Tápén, óvatos az UTC - bemutatjuk a megyeegy csapatait (4. rész)

Tizenhat csapat részvételével rajtol szombaton a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokság. Négyrészes sorozatunkban bemutatjuk a mezőny tagjait, megnézzük, hogyan változtak a játékoskeretek, illetve mi a csapatok célkitűzése. Ábécésorrendben haladva a negyedik, utolsó részben a Szentesi Kinizsit, a Tápét, a Tiszaszigetet és az UTC-t vettük górcső alá.

Gyúrós István

Az őszi szezon szombaton indul és november 23-án ér véget a megyei I. osztályú labdarúgó-bajnokságban. Négyrészes sorozatunkban a résztvevőket mutatjuk be.

Szentesi Kinizsi TE

Tavaly újoncként becsülettel küzdötte végig a szezont a kiváló szurkolótáborral rendelkező Szentes, és sikerült is kiharcolniuk a bennmaradást. Idén hasonló céljaik lehetnek, mivel a nyáron gyengült a keret.

[namelink name="Bozóki Zoltán"]: – Minőségileg és mennyiségileg is gyengült a keretünk, így nem lehet más célunk, mint a tisztes helytállás és a megyei I. osztályú tagságunk megőrzése.

 Indul a megyekettő is!

A Csongrád megyei II. osztályú labdarúgó-bajnokságban is elkezdődik
a 2014–15-ös szezon. Nézzük az első forduló párosítását, szombat, 17 óra: St. Mihály–Csengele, Szentmihály, vezeti: Boros Máté (Gáleg F., Balázs E.). Bordány–Kiskundorozsma, Bordány, vezeti: Cseh Géza (Vereska M., Bálint Zs.). Deszk–Nagymágocs, Deszk, vezeti: Fodor Lajos (Dobó A., Kószó Cs.). Tömörkény–Üllés, Tömörkény, vezeti: Csányi Ferenc (Magyar Z., Szeri T.). Apátfalva–Újszentiván, Apátfalva, vezeti: Kőhalmi Attila (Samu L., Szűcs I.). Vasárnap, 17 óra: L-IT SZEAC-Gyálarét–Móravárosi Kinizsi, Gyálarét, vezeti: Túri Tamás (Ruzicska, Minda). Balástya–Székkutas, Balástya, vezeti: Nagy Gábor (Tóth Cs., Kovács I.). Szőreg–Zsombó, Szőreg, vezeti: Takács János (Kiss R., Barna Z.).

Érkezett: Gődér Gábor, Juhász Csaba (mindkettő Derekegyház), Légrádi Zsolt (Szentesi Kinizsi U19).

Távozott: Kovács Norbert, Szabó Dániel, Szeles Dániel, Vincze Zoltán (mind Csongrád-Turbó), Mihály Róbert, Szél Bence (Mindszent), Polyák Csaba (Baks).

Célkitűzés: 10–14. hely.

Bajnoki rajt: szombaton 17 órától hazai pályán a Mindszent ellen.

Tudósítónk: [namelink name="Csepregi István"].

Tápé ESK

[namelink name="Paksi Péter"] edző féléves gyálaréti munka után tért vissza, és hét labdarúgót is magával hozott. Kicserélődött a keret, ám a 2013-as bajnokcsapat, amely tavaly 9. lett, így is a legjobbak közé akar tartozni.

Paksi Péter: – Az élbolyban szeretném látni a csapatot, és megközelíteni a tavaly előtti bajnokcsapat teljesítményét.

Érkezett: Igor Bilics, Szentes-Bíró Tamás, Tombácz Róbert (mindhárom UTC), Bubori Kornél, ifj. Dlusztus Imre, Szasa Glendza, Mike Gábor, Péter Sándor, Simon Szabolcs, Milos Simovics (mind Gyálarét), Dalibor Crkvenjakov, Petar Mudresa (mindkettő Szerbia), Soós Emil (Nyers István Akadémia, Szerbia), Szabó Gergely, Szántó Dániel (mindkettő SZVSE).

Távozott: Bálint Tamás, Kispéter Zoltán (mindkettő Tiszasziget), Gonda Attila (Mórahalom), Kőszegi Szabolcs, Nagy Balázs (mindkettő SZVSE), Laczkó János, Rácz Zoltán (mindkettő UTC), Molnár Dániel (FK 1899 Szeged).

Célkitűzés: 1–5. hely.

Bajnoki rajt: szombaton 17 órától hazai pályán az UTC ellen.

Tudósítónk: [namelink name="Puskás Tibor"].

Tiszasziget SE

Megyekettes ezüstérmesként jutott fel a Tiszasziget, amely a korábbi NB III-as gólkirály Bernát Pétert is szerződtette a nyáron. A Tápéról igazolt [namelink name="Kispéter Zoltán"] rutinja, valamint a SZEOL SC-től kölcsönvett Puhalák Nimród játéka is sokat érhet.

[namelink name="Stetakovics Marinko"]: – Sok új játékosunk és fiatalunk van, őket kell egységes csapattá gyúrni. A középmezőny a célunk, ha ennél jobb pozícióban végzünk, az hatalmas siker.

Érkezett: Bálint Tamás, Kispéter Zoltán (mindkettő Tápé), Bernát Péter (HFC), Kasza Ferenc (Üllés), Madaras Péter (Kübekháza), Papp Ádám (SZVSE), Puhalák Nimród (SZEOL SC – kölcsönbe).

Távozott: Duba Tamás (külföld), Gallai Gábor (Deszk).

Célkitűzés: 8–10. hely.

Bajnoki rajt: vasárnap 17 órától hazai pályán az Ásotthalom ellen.

Tudósítónk: [namelink name="Kiss Róbert"].

Nagy tervek. A kék mezes Tápé jól igazolt. Fotó: Karnok Csaba

Nagy tervek. A kék mezes Tápé jól igazolt. Fotó: Karnok Csaba
UTC

Tavaly minden várakozást felülmúlva lett ezüstérmes az UTC, idén sokkal nehezebb szezon vár a csapatra. Alapemberek távoztak, nem lesz egyszerű dolga [namelink name="Brinszky Adrián"] edzőnek.

Brinszky Adrián: – Csak ezen a héten alakult ki a keretünk, és edzeni is most kezdtünk úgy, ahogy már öt hete kellene. Pár forduló nehéz lesz, de bízom benne, hogy utána belelendülünk. Az NB I-es futsalbajnokság idén is elsőbbséget élvez.

Érkezett: Baji Gergő, Valach Péter (mindkettő Atletico Békéscsaba), Berndt Dániel, Ferenczi András, Polczer Norbert (újrakezdte), Bitó Attila (Kistelek), Kovács Milán (Dömsöd), Laczkó János, Rácz Zoltán (mindkettő Tápé), Szabó Marcell (SZEOL SC – kölcsönbe), Zsíros Dávid (Csanád-
apáca), Zsibrita Ákos (Békéscsabai UFC).

Távozott: Igor Bilics, Szentes-Bíró Tamás, Tombácz Róbert (mindhárom Tápé), Dürgő Péter, Hegyesi Zsolt (mindkettő Rába ETO FC), Kazi László, Puhalák Nimród (mindkettő SZEOL SC – kölcsönből vissza).

Célkitűzés: 6–8. hely.

Bajnoki rajt: szombaton 17 órától idegenben a Tápé ellen.

Tudósítónk: [namelink name="Pálfy Zoltán"].

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában