Helyi sport

2014.10.30. 17:26

Csiki Csaba, mindenki Janija

Az 1996–1997-es szezonban játékosként, 2012 óta pedig edzőként segíti a Tisza Volán Szegedi Vízmű jégkorongcsapatát Csiki Csaba. A korábbi válogatott klasszis 36 éves pályafutását zárta le 2011-ben – jelenleg a felnőtteknél végzett munkája mellett a szegedi utánpótlásért is felel.

Gyúrós István

2011-ben bejezte be jégkorong- pályafutását [namelink name="Csiki Csaba"], aki Gyergyócsomafalváról indulva szerepelt a Gyergyószentmiklós, a Lehel HC, az Újpest, a Miskolc, a Dunaújváros, az FTC, valamint az 1996–1997-es idényben a szegedi Tisza Volán csapatában, húsz éven keresztül válogatott volt. A korábbi kiváló játékos 2012-ben immár edzőként tért vissza, azóta Kalocsa László munkáját segíti a felnőtteknél, és ő felel az utánpótlásért is.
– 40 évesen hagytam abba a jégkorongot, úgy voltam vele, az a 36 év elég volt – fogalmazott Csiki, aki négyévesen lépett először jégre szülőfalujában, a gyergyócsomafalvi jégpályán. Csillagpályának nevezték, mint mondta, azért, mert jege a csillagok alatt fagyott.

36 éves pályafutása alatt sok tapasztalatot szerzett Csiki Csaba, aki ezt igyekszik is átadni. Fotó: Karnok Csaba

36 éves pályafutása alatt sok tapasztalatot szerzett Csiki Csaba, aki ezt igyekszik is átadni. Fotó: Karnok Csaba

Szombaton hazai jégen a Tisza Volán

A szerb jégkorongbajnokságban újonc Crvena Zvezda ellen játszik szombaton 18 órától hazai jégen a Tisza Volán Szegedi Vízmű együttese. A találkozón a hazaiaknál bemutatkozik az FTC-ből igazolt kapus, Szőke Attila, valamint a Debrecenből érkező Salánki Attila is. A mérkőzésre a belépés ezúttal is ingyenes.

– Első edzőm [namelink name="Kercsó Árpád"] volt, mindent tőle tanultam. A becenevemet is tőle kaptam – árulta el. Ez egy külön sztori: szinte nincs olyan, aki keresztnevén szólítaná, Szegeden is mindenki Janinak ismeri, csak a szülei és a testvére hívják Csabának. – Amikor kezdtem, túl sok Csaba volt a csapatban, és legkisebbként én kaptam a Jani nevet. Ez rajtam maradt, a középiskolában például az osztálynévsor felolvasásakor többen meglepődtek, hogy miért szerepelek Csabaként a naplóban – árulta el.

Gyergyószentmiklósi búcsúmeccse után visszavágyott Magyarországra, így a szövetség segítségével szétküldte az önéletrajzát. Két helyről, Zalaegerszegről és Szegedről keresték – nem volt kérdés, hogy a Volánt választja.

– A szegedi szezonomból csodás emlékeim vannak, hogy csak egyet említsek, az akkori OB I-ben kizárólag mi vertük meg a későbbi bajnok Dunaferrt, méghozzá 4–3-ra hazai pályán. Lippai Pált és Bánáti Antalt is jól ismertem, szívesen láttam itt munkához. A felnőtteknél amolyan segédedző vagyok, mindent megbeszélünk Kalocsa Lászlóval, azaz Kacsával, jó párost alkotunk. Az utánpótlásban Balázs Csongorral, Lippai Balázzsal és Szabó Krisztiánnal dolgozom, én fogom össze a szakmai munkát. Hogy kicsit dicsekedjek, a kölyökcsapatunk az ország tíz legjobbja között van, tavaly az A csoportban szerepelt, idén pedig százszázalékos mérleggel nyerte meg a B csoport alapszakaszát – mondta, majd hozzátette: továbbra is várnak minden érdeklődő gyereket. – Nem kell félni a hokitól, közel sem olyan durva sport, mint azt a szülők gondolják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában