Helyi sport

2015.04.23. 20:33

Karate: bajnoki címet nyertek a Höning testvérek

Hatvan egyesület hatszáznál is több versenyzőjének részvételével rendezték meg Mogyoródon a 2015-ös karate magyar bajnokságot.

Munkatársunktól

A szegedi Tisza Volán SC sportoló egyéniben minden éremből elhoztak egyet, ezen felül pedig csapatban is a dobogó tetejére állhattak.

A kétnapos verseny második napján voltak a felnőttek küzdelmei. A –84 kilogrammos kategóriában a két selejtezőcsoportból elsőként a Tisza Volán SC testvérpárja, [namelink name="Höning Dávid"] és a tavalyi győztes [namelink name="Höning Alexander"] került ki, ők vívhatták a kiemelt döntőt. A mérkőzés az utolsó másodpercben dőlt el 1:0-ra a fiatalabb Dávid javára. Öccsük, [namelink name="Höning Ádám"] +84 kilogrammban a harmadik helyen zárt.

Testvértrió. Mindenféle éremből nyert a Höning Alexander, Höning Ádám, Höning Dávid hármas az országos bajnokságon, amelynek edzőjük, Ruzsinszki György is örült. Fotó: DM

Testvértrió. Mindenféle éremből nyert a Höning Alexander, Höning Ádám, Höning Dávid hármas az országos bajnokságon, amelynek edzőjük, Ruzsinszki György is örült. Fotó: DM
A nap utolsó eseménye a férfi csapatküzdelem volt, ahol az MTK és a Tisza Volán mérkőzhetett meg, utóbbinál a csapatszellemet erősítette, hogy három testvér kapott szerepet. Az első meccset a 17 éves Höning Ádám ugyan elvesztette az idén U21-es Európa-bajnok Hárspataki Gábor ellen, ám bátyjai hozták a következő két küzdelmet, így 2:1-es végeredménnyel a szegedi különítmény magyar bajnoki címet szerzett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában