Helyi sport

2015.06.19. 19:57

Kanyó Dénes már nem ír levelet a Jézuskának

Kanyó Dénes, a Muréna Szegedi Úszó- és Búvárklub versenyzője a kínai világbajnokságra készül. A 38 éves sportoló remek fizikai állapotban van, az egri világkupán parádésan úszott, így remek formában várja a vébét. Az egyik délutáni edzés előtt beszélgettünk a világbajnok búvárúszóval.

Süli Róbert

 Pályázat

Az uszonyos úszás is azon 26 sportág között van, amely hivatalosan pályázik a 2020-as tokiói olimpián való részvételre – tette közzé a Víz Alatti Tevékenységek Világszövetsége, a CMAS. A jelentkezésekre a Nemzetközi Olimpiai Bizottság reformcsomagjának tavaly decemberi elfogadását követően kerülhetett sor. A végső döntést 2016 augusztusában a NOB közgyűlése hozza majd meg.

– Hamarosan kezdődik az edzés, délután két órát mutat az óra, ilyen helyzetben mikor ebédel? Gondolom, nem délben.

– Teljesen más ritmusban élünk, ilyenkor 10 órakor eszem. Reggel jobban szeretem az edzést, ekkor éhgyomorra úszom, és sokkal jobb teljesítményre vagyok képes.

– Szereti a kínai konyhát?

– Nem lesz gond a világbajnokságon, hiszen sok-sok tengeri herkentyűt ehetek majd. A rizs kizárva, azt biztos, hogy nem eszem. A programomban lesz egy kifőzde felderítése is, hiszen én a paleolit táplálkozás híve vagyok.

– Mi motiválja még?

– Lassan 39 éves leszek, a versenyek már nem igazán esnek jól, azonban az úszást szeretem. Imádok úszni. Azért jóval kevesebb versenyen állok már rajtkőre, mint fiatalon tettem. Idén eddig kétszer indultam, és mindkétszer jó időket teljesítettem. A kínai világbajnokság lesz a harmadik idei eseményem. Nem is a verseny visel meg legjobban, hanem az utazás, amit nagyon nem szeretek. Éppen a napokban találtam meg több régi levelemet. Szokásom volt, hogy karácsonykor mindig írtam a Jézuskának, és azt kértem tőle, hogy jó eredményeket érjek el. Ma már nem írok neki, mert a Jézuska tudja, hogy mit kértem mindig tőle, így bízom benne, hogy Kínában is sikeres leszek.

Kanyó Dénes újabb nagy eseményre, a kínai búvárúszó-világbajnokságra készül. Fotó: Frank Yvette

Kanyó Dénes újabb nagy eseményre, a kínai búvárúszó-világbajnokságra készül. Fotó: Frank Yvette
– Kik a legnagyobb riválisai?

– Van egy ukrán fiú, ő a világcsúcstartó. Jelenleg mögöttem van a ranglistán, de ez nem mérvadó, mert ő mindig a nagy eseményekre gyúr.

– Az uszonyai rendben?

– Minden feltétel adott, egy ukrán mester eszközével úszom évek óta, ez bevált.

– Milyen edzésmunkát végez?

– Kosara Gézával, aki szintén vb-résztvevő, még mennyiségeket úszunk, leginkább hosszabb távokat teljesítünk. [namelink name="Hajnács Lilli"] és [namelink name="Gruber Kornél"] azonban már élesít, hiszen mindketten a belgrádi junior Európa-bajnokság indulói. A szerb fővárosba július 1-jén utaznak el, és nagyon bízom a két tanítványomban, hogy sikeresen és eredményesen zárják az Eb-t.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában