Helyi sport

2016.10.26. 11:45

Konferencia volt Makón

Második alkalommal hívta szakmai fórumra az ország valamennyi pontjáról a harcművészeti ág űzőit, valamint a sport iránt érdeklődőket a Nemzeti Aikidó Szövetség, a Magyar Aikidó Sportért Alapítvány és a Makó Budo Klub aikidószakosztálya.

A makói konferencia (az első Hódmezővásárhelyen volt 2014-ben) résztvevői előadásokat hallgattak meg, ezt követően tatamira is léptek.


Az országos konferenciát a Hagymaház Pódiumban rendezték, és a közel száz résztvevő olyan témákban merülhetett el jobban, mint az aikidó hazai megjelenése, szerepe a rendészeti kiképzésben vagy éppen a jog és az önvédelem kapcsolata. A témákat neves előadók reprezentálták, így Tiszlavicz László egyetemi tanár, Kalmár Sándor nyugalmazott egyetemi tanár, vagy Horpácsi Ferenc rendőr ezredes. Pintérné Gazdag Anett 5. danos aikidómester, a Testnevelési Egyetem Küzdősport Tanszékének PhD-hallgatója az aikidó és a versenyszerű harcművészetek személyiségfejlődésre tett hatásáról tartott előadást, míg Bodnár Gyula 3. danos mester az aikidó magyarországi meghonosításáról beszélt.


A konferenciát követően a gyakorlati oktatáson az aikidókák Márton Imre és Molnár János aikidómesterek edzésén vehettek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában