Helyi sport

2019.03.30. 11:26

Az életéért küzd a Makó

A négy Csongrád megyei NB III-as labdarúgócsapat közül mindössze a HFC-re vár utazás holnap, a Szeged-Grosics Akadémia, a SZEOL SC és a Makó is otthon játszik 15.30-tól.

Becsei Dávid

Az NB III-as Közép csoport élén álló Szentlőrincnél két ponttal gyűjtött kevesebbet a Szeged-Grosics Akadémia. A hárommeccses nyeretlenségi sorozatban lévő Dabast fogadja.


– A legfontosabb, hogy a játékra összpontosítsunk, és végig kőkemények legyünk. Az előző négy fordulóban négy gólt lőttünk, de hatvanhét lehetőségből. Ennél többet szeretnénk, mint hogy mindig 1–0-s győzelmekkel szerezzük meg a három pontot – nyilatkozta Joao Janeiro, a gyulaiak trénere.


Nem elégedettek a támadójátékkal a tabella harmadik helyén álló SZEOL-nál. Most a Rákosmentét fogadják.


– Úgy nézett ki, javul a támadójátékunk, de egész tavasszal gondunk van vele. Sajnos Grünvald nincs jól, Rácz eltiltott, míg Ondrejó rásérült korábbi izomproblémájára, így az előjelek nem fényesek, de megígérem, megteszünk mindent a három pontért – árulta el Siha Zsolt edző.


Hosszú, legalább négyórás buszút vár a Vásárhelyre, hogy a listavezető Szentlőrinccel küzdhessen meg.


– Nincs rajtunk nyomás, felszabadultan léphetünk pályára. Az utazást át kell vészelnünk, egy döntetlennel már elégedett lennék – mondta a HFC edzője, Szűcs Róbert, aki Szabó Csabára ötödik sárga lapja miatt nem számíthat, viszont a csapatkapitány Huszár Gergő visszatér.


Jön az utolsó harmada a bajnokságnak, a makóiak pedig sereghajtóként innentől mindig az életükért lépnek pályára, holnap a négy ponttal előttük levő Pécset látják vendégül.


– Öt-hat sikerre szükségünk van a bennmaradáshoz, be akarjuk bizonyítani, hogy helyünk van itt. Busa térdsérülés miatt még pihen, a többiek egészségesek – mondta Magyar György, a Makó játékos-edzője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában