Helyi sport

2019.08.04. 13:46

A HLKC titkos fegyvere az erőnléte lesz az NB II-ben

Minél fényesebb érmet csiszolna magának a HLKC az NB II-es női kézilabda-bajnokság Délkeleti csoportjában. Az előző idényben a második helyen végeztek, titkos fegyverük az erőnlétük volt, amelyet idén is megszereznének.

Becsei Dávid

Mindössze három pont válasz­tot­­ta el a bajnoki címtől és a feljutástól a női kézilabda NB II Délkeleti csoportjában a Hódmezővásárhelyi LKC-t az előző idényben, azonban az elmaradt aranyérem miatt nem bánkódnak, idén ismét megpróbálnak minél előrébb végezni a dobogón.


– Nem voltunk elkeseredve a második hely miatt, mivel a Gyula bajnoki címe már fél távnál látszódott – emlékezett vissza a vásárhelyiek trénere, Dankó Ervin.


Tanulmányok miatt három hód­­mezővásárhelyi származású já­­tékosa igazolt el a csapatnak. Bagi Kata a Pénzügyőrnél folytatja pályafutását, de távozott Blaskovics Ingrid és Kandó Do­­rottya is. Az érkezők oldalát Gyuláról Papp Zsófia, Mezőtúrról Mike Cintia, Kiskundorozsmáról Csáki Fanni, Gyomaendrődről pedig Barát Kitti képviseli.


– Négy új kézilabdázónkkal mindenképpen erősödünk és magasodunk, a cél azonban nem a bajnoki cím, mivel na­gyon erős lesz a bajnokság. Az NB I/B-ből kiesett Algyő kerete együtt maradt, így bajnokaspiránsok, de a címvédő Gyula is esélyesebbnek számít nálunk. Adobogóra várom a lányainkat, igyekszünk minél fényesebb érmet csiszolni majd magunkat – árulta el.


A szeptember 14-i bajnoki rajtra hétfőn kezdték el a felké­szülést, első edzőmeccsüket a felkészülési időszak közepén játsszák majd.


– Július 29-én teljes kerettel elkezdtük a munkát, amelyben most a kiváló fizikum megszerzése a cél. Tavalyi is ez volt a legnagyobb fegyverünk, bírtuk végig a hatvan perceket – jegyezte meg Dankó Ervin.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában