Deszki meglepetés

2020.01.29. 07:55

A címvédőt verte az új Saller-kupa-győztes

A Deszk csapata a Tiszaszigetet verte a fináléban, így meglepetésre első lett a Saller-kupán. FOTÓ: MÁRKI KORNÉL

2013-ban még Szertár Sportbolt-kupa néven indult az a kezdeményezés, amely a Csongrád megyei labdarúgócsapatoknak próbált szervezett keretek között egy hétvégés futballozási lehetőséget biztosítani, idén pedig már nyolcadik al­­kalommal rendezték meg a kiterjedt támogatói stábnak kö­­szönhetően (Márki Ferenc, Cs. Tóth Zoltán, a Magyar Labdarúgó-szövetség Csongrád me­­gyei igazgatósága, Mizsik Attila, Varga Béla, Holló János, Döme István, Horváth László, Tóth Zoltán, Gyetvai Antal) ezúttal már Saller-kupa néven a tornát.

Az eseményre ezúttal is tizenhat együttes nevezett, ér­­kezett a megyén kívülről a Kiskunfélegyháza csapata ré­­vén, amelyek az egykori Lila iskola tornacsarnokában küzdöttek meg egymással. A csoportmérkőzések után nyolc csapat maradt, amelyek közül végül a címvédő Tiszasziget mellett a Deszk, a Röszke és a Kiskundorozsma játszhatta az elődöntőket. A végső sikert a döntőben hetesek után meglepetésre a Deszk nyerte a Tiszasziget ellen, míg a dobogóra még a Röszke fért fel.

A Deszk csapata a Tiszaszigetet verte a fináléban, így meglepetésre első lett a Saller-kupán. FOTÓ: MÁRKI KORNÉL

Eredmények, negyeddön­tők: Tiszasziget–Mártély 2–1, Kiskundorozsma–HFC II. 7–3, Röszke–Zákányszék 4–0, Deszk–FK Szeged 3–2. Elődöntők: Tiszasziget–Röszke 4–2, Deszk–Kiskundorozsma 3–1. A 3. helyért: Röszke–Kiskundorozsma 6–2, döntő: Tiszasziget–Deszk 1–1, hetesekkel a Deszk nyert.

A Saller-kupa 2020 végeredménye: 1. Deszk, 2. Ti­­szasziget, 3. Röszke, 4. Kis­kun­­dorozsma. Különdíjasok, a gól­­király: Rutai Balázs (Tiszaszi­get), a legjobb játékos: Szécsi Tibor (Deszk), a legjobb védő: Tanács Roland (Röszke), a legjobb kapus: Rozs Egon (Kiskundorozsma).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában