A hetedik legjobbak

2020.01.30. 07:10

A pitvarosi floorballcsoda folytatódik

A hetedik helyet szerezte meg a pitvarosi floorballcsapat az országos diákolimpiai döntőben. Moravszki Gábor tanítványai csodálatos eredményt értek el.

Süli Róbert

Hetedik helyen. A pitvarosi floorballosok jól szerepeltek a miskolci diákolimpián. FOTÓ: PITVAROS

Varga Milán, Kerekes Levente, Burján László, Csjernyik Kristóf, Papp Botond. Ők a pitvarosi floorballcsapat tagjai, mesterük a helyi iskola testnevelő tanára, Moravszki Gábor. A kis Csongrád megyei település tanulói hatalmas meglepetésre beverekedték magukat az országos diákolimpiai döntőbe. A miskolci eseményre hatalmas izgalommal készültek, végül a hetedik helyen végeztek.

– Nem indult jól a nyolcas döntő – kezdte az esemény értékelését Moravszki Gábor –, több játékosom is betegen kelt útra, nem voltak éppen a legjobb állapotban. Két vereséggel kezdődött a csoportmeccsünk, előbb 4–0-ra, majd 7–0-ra kaptunk ki. Kicsit megviselte ez a srácokat, azonban az utolsó ta­­lálkozóra összekapták ma­gukat, és 2–1-re nyertek. Ez hatalmas lendületet adott ne­­künk, a Paks ellen a hetedik helyért csatáztunk. Nem mindennapi izgalmakat hozott ez az összecsapás, 2–1-re vezettünk, az utolsó percben büntetőhöz jutott az ellenfelünk, amit végül elhibáztak, mi pe­­dig megtartottuk a labdát. Hatalmas volt az öröm, végül ötvenszázalékos teljesítménnyel lettünk hetedikek. Mi vol­­tunk a legkisebb település, az I. korosztályban a bajnoki címet a Miskolc szerezte meg. Jövőre már két korosztállyal nevezünk, ez az országos döntő hatalmas motivációt adott mindenkinek. Készülünk tovább, idén is még komoly feladatok várnak ránk, hiszen hamarosan kezdődik a nagypályás szezon.

Hetedik helyen. A pitvarosi floorballosok jól szerepeltek a miskolci diákolimpián.
FOTÓ: PITVAROS

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában