Nem a páros kiállítás volt a gond Csanyteleken

2020.03.21. 17:20

Épp 15 éve repült a rendőrsapka

Éppen 15 évvel ez előtt, 1995. március 21-én számolt be lapunk a félbeszakadt Csanytelek–Sándorfalva megyei I. osztályú mérkőzés utózöngéiről.

Munkatársunktól

– A találkozó 30. percében Rácz Laci kollégám kettős kiállítással véget vetett egy kakaskodásnak – kezdte beszámolóját anno Szélpál László kollégánknak Keresztúri István partjelző, az 1995 márciusában, Tömörkényen játszott Csanytelek-Sándorfalva megyei I. osztályú mérkőzés kapcsán, amely a 32. percben, 1–0-s hazai vezetésnél ért véget.

Nem a páros kiállítás okozta a gondot, hanem az, hogy nem sokkal később a sándorfalvi balhátvéd, Nagy Vince egy ol­­dalvonalon kívülre labdáért ment, amikor egy néző földre vitte a vendégek játékosát.

– Kollégám egyszerűen nem tehetett mást, minthogy félbeszakította a találkozót. Nem látta biztosítva, hogy nor­­mális körülmények között fejeződik be a mérkőzés. A csanyteleki játékosok, vezetők és még a nézők is elismerték, hogy helyesen jártunk el, amikor beszüntettük a találkozót – mondta a meccs partjelzője.

– Talán csak annyit tennék hozzá, hogy aki miatt le kellett fújni a meccset, nos, az az úr az intézkedni akaró rendőrnek a fejéről is leütötte a sapkát. Régóta edzősködöm, de ilyet még nem láttam. Csak rendőri kísérettel tudtuk elhagyni a település határát – emlékezett vissza Pénzes József, a Sándorfalva akkori edzője.

Az ügyet egyébként a megyei labdarúgó-szövetség azzal zárta le, hogy a Sándorfalva megkapta a mérkőzés három pontját 3–0-s eredménnyel. A Csanyteleket tízezer forintos büntetéssel sújtották, és a csapatnak a következő három hazai mérkőzésen szövetségi ellenőrt kellett fogadnia, valamint húszfőnyi rendezőgárdát voltak kötelesek fogadni.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában