A magyar kupa négyes döntőjébe jutás lesz a tét

2020.03.11. 13:54

Matej Gaber hosszabbított

A magyar kupa negyeddöntőjében ma 17 órakor a Ferencvárost fogadja a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapata, amely bejelentette, 2024-ig meghosszabbította Matej Gaber szerződését.

Becsei Dávid

Szeged - 2020.02.08. MOL-PICK Szeged -Paris PSG férfi kézilabda BL mérkőzés a sportcsarnokban. Képe: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Egy mérkőzésen dől el a to­vábbjutó kiléte. A MOL-PICK Szeged azt a Ferencvárost látja vendégül ma 17 órakor a magyar kupa negyeddöntőjében, amelyet utolsó 2019-es tétmérkőzésén 38–25-re győzött le vendéglátóként. Azon a találkozón Mario Sostaric volt a legeredményesebb Tisza-parti játékos hét találattal – a zöld-fehéreknél Nagy Bence is eddig jutott –, míg Radivojevics hatszor, Kaspárek és Henigman ötször-ötször talált be a fővárosiak kapujába.

Gaber hosszabbított

Február óta immár negyedik játékosával kötött újabb hosszú távú szerződést a szegedi férfi kézilabdacsapat. Korábban Joan Canellas 2021-ig, Bog­­dan Radivojevics 2023-ig, Dean Bombac pedig 2024-ig hosszabbította meg kontraktusát a klubbal, akárcsak legfrissebb és legújabb bejelentésük, Matej Gaber.

– Boldog vagyok, hogy még négy évig tagja maradok a MOL-PICK Szegednek – je­­gyezte meg a szlovén válogatottal 2017-ben világbajnoki bronzérmes Gaber. – Együtt nagy dolgokra vagyunk képesek, alig várom a folytatást. A csapat olyan, mintha a családom lenne, nagyon jól megértjük egymást. Ez egy olyan plusz, ami igazán könnyűvé tette a döntést, hogy maradjak – világított rá a háttérre.

Matej Gaber a francia Montpellier-től érkezett 2016 nyarán. Hároméves szerződést kö­­­tött a MOL-PICK Szegeddel, azonban ezt a felek már 2018 nyarán a bajnoki címet követő hetekben meghosszabbították 3+1 évvel. Most ismét új szerződést kötött egymással a PICK és Gaber, amelynek értelmében a 28 éves játékos 2024. június 30-ig maradhat Szegeden.

Nem lesz pacsi

Legyen szó győztes vagy vesztes mérkőzésekről, a lefújást követően a MOL-PICK Szeged játékosai hosszú évek óta pa­­csizással köszönik meg a nagy­­szerű szurkolást a szimpatizánsoknak az újszegedi sportcsarnokban. A vírusveszély miatt viszont a klub hivatalos honlapján közölte, hogy az elkövetkezendő meccsek után, így már a mai FTC ellenit követően sem lesz pacsizás.

– Mindenki tudja, hogy számunkra mennyire fontos a kék tábor! Rengeteg segítséget, sze­­retetet kapunk tőlük. Csapatunknál hagyomány, hogy a hazai mérkőzések után körbemegy, pacsizik minden szurkolóval, ezzel is kimutatva háláját, hogy mindig mellettünk áll­­nak.

Az elmúlt időszakban számos betegség jelent meg, így nagy lett a fertőzésveszély. Klu­­bunk úgy döntött, hogy az elkövetkező meccsek után nem megy körbe a csapat, csak a pálya közepén köszöni meg a szurkolók segítségét! Kérjük, döntésünket fogadják el, mert most ebben az erőltetett menetben, amelyben szerepelünk, az egészség a legfontosabb! – üzente a csapat a klubhonlapon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában