Még nem álltak le

2020.04.28. 12:26

Egyelőre még online edzéseket tart a HLKC

Az idei bajnokság már biztosan nem folytatódik, a munka azonban még nem állt le a hódmezővásárhelyi kézilabdás lányoknál. Az NB II-ben érdekelt csapat jó szezont futott, de a járványhelyzet miatt nem tudhatták meg, mire lettek volna képesek.

Becsei Dávid

Kovács Szolanzs és a HLKC kiváló formába került tavaszra, azonban nem tudhatják meg, mire lettek volna képesek.

Forrás: HLKC

Tizenhat fordulót követően mindössze kétpontos hátránya volt a HLKC női kézilabdacsapatának a női NB II Délkeleti csoportjában, amikor az MKSZ előbb felfüggesztette, majd törölte a 2019–2020 idény eredményeit.

– Megértjük a helyzetet, és el­­fogadjuk a Magyar Kézilab­­da Szövetség döntését. Picit azonban fájó, hogy két nagyon fontos rangadó megnyerésével a bajnoki cím is elérhető közelségben lett volna számunkra, így maradt bennünk egy kíváncsisággal vegyült rossz érzés, hogy a megfiatalított és kiválóan dolgozó csapatunk mire lett volna képes. Szentül meg vagyok győződve róla, hogy versenyben lettünk volna az aranyéremért – árulta el a klubhonlapon Áncsán István, a HLKC ügyvezetője.

Kovács Szolanzs és a HLKC kiváló formába került tavaszra, azonban nem tudhatják meg, mire lettek volna képesek.
Fotó: HLKC

 

Komoly utánpótlással rendelkeznek a vásárhelyiek, akiknek most a szinten tartás mellett az a feladatuk, hogy minél minimálisabbra csökkentsék a lemorzsolódást az utánpótlásban.

– Korosztályos csapatainknál nagy feladat a motiváció megtartása, hiszen nem indul újra az aktuális versenyszezon. Bízom benne, hogy jelentős veszteség nélkül tudjuk majd elkezdeni a munkát augusztusban – folytatta.

Az edzések az online térben a legkisebbektől a felnőttekig még tartanak. Nagy az igény a folytatásra nyárig.

– Egyöntetűen döntöttünk úgy, hogy a munka még nem áll le. Online egyéni edzéstervvel dolgozik mindenki, óriási az igény rá. Remélem, megőrizzük az aktivitást június elejéig, majd a nyarat követően már az eredeti kerékvágásban tudjuk folytatni a közös munkát – tekintett a jö­vőbe Áncsán István.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában