Díjazott fiatalok

2020.06.18. 20:00

Megyénkből négy fiatal nyert a pályázaton

Közel száz tehetséges fiatal sportolót díjazott idén is a Mol Alapítvány összesen 32 millió forint értékben.

Munkatársunktól

Csongrád-Csanád megyéből Gémes Gergő Mindszentről, a szegedi Kormányos Nina és Molnár Csenge, valamint Kopasz Bálint Algyőről nyerte el a támogatást. A Mol Tehetségtámogató Program Sport pályázata elsősorban általános vagy középiskolás diákoknak nyújt anyagi segítséget, akik tehetséges sportolók, és országos vagy nemzetközi versenyen is jó eredményeket értek el.

Az útiköltség-térítésre, eszközvásárlásra vagy egyéb, sportoláshoz köthető költségekre igénybe vehető támoga­tás a fiataloknak megfelelő hátteret jelent a további felkészüléshez. A támogatási keret összege nem változott, viszont a koronavírus-járvány miatti bizonytalanságok következtében felére esett vissza a beadott pályázatok száma.

A megyei támogatottak kö­­zött a 14 éves Gémes Gergő kyokushin karatéka a Szegvári Kyokushin Karata Dojo SE sportolója. A mindszenti fiú 65 versenyen indult eddig, jelenleg 42 győzelemnél tart, Nagyon büszke az Ashihara Vb-én elért második helyezésére. Versenyzései során több ízben is különdíjjal jutalmazták sportszerűségéért, harciasságáért és technikai tudásáért. A támogatásból sportfelszereléseket szeretne vásárolni.

A szintén 14 éves gyorskorcsolyázó, Kormányos Nina a Szegedi Korcsolyázó Egyesületben sportol, ahol a Mester-m Díjjal kitüntetett Szabó Krisztán az edzője. Gyorsasági görkorcsolyázással kezdte a pályafutását, 2015-ben váltott a short trackre. Az idei országos bajnokságon egyéniben 3., váltóban 1 lett. A támogatásból sporteszközöket szeretne vásárolni.

A 19 éves kenus, Molnár Csen­­ge 2017-ben EYOF dobogós volt több távon is, a Szegedi VE versenyzője egy régóta vágyott saját hajó vásárlásához nyerte el a támogatást.

A 23 éves Kopasz Bálint győri színekben versenyez. Az algyői sportoló a riói olimpián 10. he­­lyezést ért el, majd 2019-ben eddigi pályafutása csúcsára ért: kedvenc távján 1000 méteren egyéni győzelmet aratott a felnőtt-világbajnokságon. Rehabilitációs eszközökre kapott tá­mogatást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában