Várható volt, immár biztos: indulhatnak az elitsorozatban, megvan az NB I sorsolása is

2020.06.19. 13:50

MOL-PICK Szeged: irány a főtábla a Bajnokok Ligájában!

Nem történt meglepetés, elfogadta az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a MOL-PICK Szeged férfi kézilabdacsapatának szabadkártya-igényét, így a 2020–2021-es idényben is ott lesz a Bajnokok Ligája főtábláján. Elkészült az NB I sorsolása is, az első fordulóban a Budakalászt fogadják majd Mikler Rolandék az újszegedi sportcsarnokban.

Becsei Dávid

Szeged - 2020.02.08. MOL-PICK Szeged -Paris PSG férfi kézilabda BL mérkőzés a sportcsarnokban. Képe: Fotó: Karnok Csaba (KC) Délmagyarország (DM)

Fotó: Karnok Csaba

Az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kihirdette a férfi Bajnokok Ligája mezőnyét a 2020–2021-es idényre. A létszám tizenhat csapatra csökkent, tízen automatikusan kvalifikálták magukat a főtáblára, míg toovábbi hat helyet a szabadkártya-igények alapján osztott ki a szövetség. Ezeknél öt kritériumot vett figyelembe a bíráló bizottság (helyszín, tv, szurkolók, elmúlt évek eredményei, marketingérték), amely a Tisza-partiak mellett a fehérorosz Meskov Breszt, a francia Nantes, a norvég Elverum, a szlovén Celje és az ukrán Motor Zaporizzsja kérelmét fogadta el. Erre tizennégyen pályáztak.

A Pastor-tanítványok sorozatban hatodik alkalommal lesznek ott a BL főtábláján, amelynek lebonyolítása némiképp átalakul. Huszonnyolc csapat helyett tizenhat lesz. Két nyolcas csoportból az első két helyezett automatikusan a negyeddöntőbe jut, míg a 3-6. helyezettek oda-visszavágós párharcokban döntik el, ki csatlakozik még a legjobb nyolc együttes közé.

Fontos újdonság lesz az új szezonban, hogy szerdán és csütörtökön lesznek a kötelező játéknapok a Bajnokok Ligájában, míg kedden az EHF-kupa örökébe lépő Európa-liga mérkőzéseit rendezik majd meg. A BL első fordulóját szeptember 16-17-re tervezi az Európai Kézilabda-szövetség, míg a csoportkör sorsolását július 1-jén 18 órától tartják Bécsben.

Sorsoltak az NB I-ben is, ahol az idény első fordulójában a Budakalászt látja vendégül a MOL-PICK Szeged. Ennek a tervezett időpontja szeptember 6., de ez még a nemzetközi találkozók dátumától függően még változhat. A Telekom Veszprém elleni bajnoki összecsapás jelenlegi kiírása december 13., ekkor az újszegedi sportcsarnokban csaphat majd össze a két gigász.

A Bajnokok Ligája 2020–2021-es idényének résztvevői:

Férfiak: Meskov Breszt, Aalborg, RK PPD Zagreb, Barça, PSG, Nantes, THW Kiel, SG Flensburg-Handewitt, Telekom Veszprém, MOL-PICK Szeged, RK Vardar Szkopje 1961, Elverum, Kielce, Porto, RK Celje PL, Motor Zaporizzsja.

Nők: Podravka Vegeta, Team Esbjerg, Odense, Metz, Brest Brétagne, Borussia Dortmund, Bietigheim, Győri Audi ETO KC, FTC-Rail Cargo Hungaria, Buducsnoszt Podgorica, Vipers Kristiansand, Ramnicu Valcea, CSM Bucuresti, Rosztov-Don, CSZKA Moszkva, Krim Mercator.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában