Családja motiválja

2020.06.30. 18:00

Tóth Csenge hazaért Szentesre Egerből

Immár ötödik hete készülnek a 2020–2021-es idény küzdelmeire a Hungerit-Szentesi VK női vízilabdázói.

Munkatársunktól

A szezonra szóló játékoskeret már több mint egy hónapja ismert, ahogyan az is, hogy a vezetőedzői pozícióban Komlósi Pétert Matajsz Márk váltotta.

Ami az érkezőket illeti, a távozó Lekrinszkit a kapuban az UVSE-től szerződtetett Maczkó Lillával pótolja a Szentes, míg mezőnybe három egri pólóst hoztak. Polák Zsófiát és Tamara Kolarovát, valamint a visszatérő, Kurca-parti származású Tóth Csengét.

Tóth Csenge szülővárosában, a Kurca partján bontakoztathatja ki valódi
tehetségét. FOTÓ: FEHÉR ANNA

– Szó szerint hazatértem, hiszen Szentesen van az otthonom, de hamarosan külön költözöm a szüleimtől a kutyusommal – árulta el a Magyarországon egyedülálló vízilabdás család tagja, Tóth Csenge. – Motiváló és megtisztelő egy ilyen családba születni. Biztonságot ad nekem, hogy olyan családtagok támogatnak a sportban, akik maximálisan értenek a vízilabdához. Rengeteget segített ez a fejlődésemben.

A 22 esztendős vízilabdázó három szezont követően tér vissza a Hungerit-Szentesi VK-ba Egerből, ahova még egyetemi tanulmányok kötik, ugyanis harmadéves biológus hallgató az egyetemen.

– Motiválta a visszatérésemet Szentesre, hogy Matajsz Márk lesz a vezetőedző. Kiváló szakembernek tartom, Szombathelyen láthattuk, hogy mire képes, valamint korábban Szentesen is tetszett munkamorálja, ahogyan az öcsémékkel dolgozott együtt – avatott be döntésének hátterébe. – Ami a céljaimat illeti, itthon több játéklehetőséget kaphatok majd valószínűleg, így fejlődhetek. Az ellenfelek keretei alapján a bajnokságban a négy közé kerülés a papírforma alapján nem lehetséges, de az 5–6. hely elérése egy nagyon jó cél lehet a csapatunk számára a női OB I-ben – zárta a beszélgetést.

Ezek is érdekelhetik