A Guardianst nem érinti a leállás

2020.07.11. 19:25

A megyei amerikaifutball-csapat gőzerővel készül az őszi szezonra

Az élvonalbeli szegedi amerikaifutballisták idén nem játszanak HFL-es meccseket a koronavírus-járvány miatt, de az alsóbb osztályokban megrendezik a 2020-as szezont, így a CFS Guardians is gőzerővel készül.

Munkatársunktól

Erős ellenféllel hasznos edzőmeccset vívtak Szegeden.

Forrás: CFS GUARDIANS

Fotó: Szabo David

A magyar amerikaifutball-liga első osztályának (HFL) küzdelmeit 2020-ban nem rendezik meg, ugyanis az élvonalbeli csapatok a koronavírus-járvány miatt visszaléptek. Ez nem jelenti azt, hogy a sportág kedvelői nem mehetnek idén meccsre, hiszen a divízió I-ben és divízió II-ben is minden derbit megrendeznek, ráadásul erősebb mezőnnyel, hiszen a HFL-es csapatok játékosainak egy része szerepet kap az alsóbb ligákban, hogy ne essenek ki a ritmusból.

Régiónk drukkerei sem ma­­radnak ki az élményből, a divízió II-es CFS Guardians gőz­­erővel készül az új szezonra. Meg is rendezték Szegeden az első idei edzőmérkőzést, méghozzá a HFL-es tapasztalattal rendelkező Dunaújváros ellen, a jóval erősebb riválistól 19–7-re kapott ki a Csongrád-Csanád megyei egyesület.

– Százötven szurkoló eljött a találkozóra, amelyen remek tapasztalatokat szereztünk egy kiváló ellenféllel szemben. A keretünket továbbra is úgy alakítjuk, hogy nagyon erős maradjon a régiós kötődés – nyilatkozta Baranyi Ernő, a CFS Guardians edzője.

A Guardians számára szeptember 5-én a Miskolc elleni hazai derbivel indul az idény, majd november elején zárul az alapszakasz, utána jönnek az elődöntők, majd a finálé, vagyis a Duna Bowl.

Lehetséges, hogy a csapat szakmai stábját erősítő, HFL-es Menczel Dániel is játszik a Guardiansben, de munkahelyi kötelezettségei miatt valószínűbbnek tartja, hogy kihagy egy évet. Válogatott mérkőzések nem várhatók idén, így a szintén nemzeti csapatot erősítő szegedi Németh Márton is megengedhetné a kihagyást, ám csapata, a Budapest Cowbells vállalta a divízió 1-es indulást, így pályára lép ősszel.

– Ha már így alakult, az lesz a legfőbb célunk, hogy a kevésbé rutinos játékosaink minél több tapasztalatot szerezzenek, mi pedig beszállunk, amikor kell. Intenzív edzéstervvel dolgoztam a tavalyi szezon vége után, így az lett volna a legrosszabb, ha egyáltalán nincs szereplési lehetőség. Az esetleges második hullám miatt nyilván sok a kérdőjel, de egyelőre örülök, hogy lesz meccs – fogalmazott Németh Márton.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában