Játszik még, de már az edzőség foglalkoztatja jobban

2020.07.10. 14:03

Hajtja még a vére Nacsa Gábort

Már inkább az edzőséget helyezi előtérbe a szegedi származású Nacsa Gábor, de a nyáron azért még nagyot alkotna a homokban. A röplabda régi szerelme, de az elmúlt idényben már másodedzőként és vezetőedzőként dolgozott Békéscsabán.

Becsei Dávid

Megnyerték a döntőt. Nacsa Gábor (balról) az előző héten éppen ideiglenes párjától, Tóth Andrástól kapott ki.

Fotó: DM

A 2019–2020-as idényben már trénerként dolgozott a szegedi származású röplabdázó, Nacsa Gábor. A békéscsabai női csapat másodedzőjeként, valamint az U13-as alakulat vezetőedzőjeként tevékenykedett.

– Újdonságként ért tavaly a békéscsabai megkeresés, de így, hogy beleláttam jobban a szakmai munkába, sokkal komolyabb ambíciókkal vá­­gok neki az új szezonnak, immár feljebb lépve az utánpótláscsapommal, valamint a junior együttes vezetőedzőjeként – árulta el Nacsa Gábor lapunknak.

– Megtaláltuk a közös hangot, kiválóan dolgoztak a lá­nyok, a szívemhez nőttek. A befektetett munka sajnos nem fizetődött ki teljesen a járvány­helyzet miatt. Az alapszakasz huszonnégy meccséből hu­­szonnégyet megnyertünk, de a korona a megrendezetlen döntő megnyerésével elmaradt a lányok teljesítményéről. Jó érzés lett volna rögtön egy aranyéremmel kezdeni az edzői pályafutásomat.

Megnyerték a döntőt. Nacsa Gábor (balról) az előző héten éppen ideiglenes párjától, Tóth Andrástól kapott ki.
Fotó: DM

Nacsa Gábor folytatja a fiatalokkal, az U15-ös bajnokságban indulnak az ősztől. A felnőttcsapat másodedzői posztjától viszont elvált, mivel az teljes embert kívánt, ő pedig végig szeretné kísérni az U13-asokat az elkövetkezendő esztendőkben. Így a juniorcsapat vezetőedzője lett, amely összességében előrelépés számára.

– Nincs bennem csalódottság, mert értékelik a munkánkat, amit leraktunk az első évben az asztalra. A juniorokkal bedobtak a mély vízbe, remélem, jól szerepelünk majd – fogadkozott.

Nacsa Gábor a 2018-as ke­resztszalag-szakadása után most tér vissza teljesen a ho­mokba, egyelőre még az or­­szágos bajnokság előversenyeinél tartanak. Az elmúlt hétvégén ideiglenes párjával, Tóth Andrással az oldalán nyert Csepelen, míg előtte ne­­gyedik lett, a bronzmeccsen éppen Tóthék győzték le. Állandó társával, Kaszap Ta­­mással ismét nagy álmokat szövögetnek a nyár végére.

– Hajt még a vérem, szeretnék játszani, de már nem annyira aktívan, hogy naponta kétszer tréningezzek. Boldogok lennénk, ha bekerülnénk a legjobb hatba, a négy közé ju­­tás vagy egy érem pedig hab lehetne a tortán, majd az országos döntőben. A lényeg, hogy a maximumot nyújtsuk – zárta a beszélgetést Nacsa Gábor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában