Helyi sport

2020.07.17. 11:05

Hét év után váltott, Kecskés Tamás Siófokra igazolt

Szerződésének lejártával klubot váltott Kecskés Tamás: az NB I-es tagságot a Pakssal megőrző szentesi futballista visszatért korábbi csapatához, a Siófokhoz.

V.P.

Hét szezon után távozott a Paksi FC-től Kecskés Tamás: a szentesi születésű labdarúgó jövőjéről több cikket is lehetett olvasni, végül a napokban a Siófok jelentette be, hogy szer­ződtette őt.

– Meghatározó állomás volt számomra a paksi időszak. Nem volt egyszerű váltanom hét év után, de fel voltam erre készülve, hiszen az utolsó évemben már kevesebbet játszottam, mint korábban. 34 éves lettem, reálisan látom a dolgokat, így tudtam azt is, hogy ilyen korban már nehéz az NB I-en belül csapatot váltani, még ha szerettem is volna az élvonalban maradni. Sokat nem is gondolkoztam a siófo­­ki ajánlaton, hiszen a Balaton-­parti egy másik olyan klub, amelyik számomra kedves, másrészről hamarosan rajtol az NB II. – mondta lapunknak Kecskés Tamás.

Mozgalmas hetek állnak mö­­götte, hiszen a Pakssal egészen az utolsó mérkőzés utolsó másodpercéig nyílt volt a sorsuk: végül a Debrecenben elért döntetlennek köszönhetően az atomvárosi klub maradhatott az első osztályban.

Visszatér. A szentesi futballista, Kecskés Tamás számára a Siófok is kedves
állomás. FOTÓ: FÖLDI IMRE

– A karantén utáni időszakot minibajnokságnak is hívhatjuk, hiszen nagyon kiélezett csata volt. Az utolsó fordulóban dőlt el a kiesés, mi pedig csak egyszer kaptunk ki. Hihetetlen izgalmak voltak, de elértük a célunkat, biz­­tos, hogy soha nem felejtem el a történteket – emlékezett vissza az előző idény hajrájára.

Kecskés Tamás számára ugyan­­akkor sok idő nem maradt a pi­­henésre az izgalmakat köve­tő­­en, hiszen az NB II.-es bajnok­ság augusztus 2-án rajtol, a Siófokkal pedig a Haladás ellen kezdenek majd hazai pályán.

– Egy hét teljes pihenőm akadt, a második héten már el­­kezdtem mocorogni, hiszen biztos voltam benne, hogy va­lahol folytatom a labdarúgást, azt még akkor nem tudtam, hol. Játszottam már Siófokon NB I.-ben és NB II.-ben is, ez szintén fontos volt a döntésemben. Az első hat-nyolc csapat sorrendjét nem lehet megtippelni, ott egy Vasas, egy Debrecen, Kaposvár, Szeged, Nyíregyháza, Békéscsaba. Biztos, hogy nagyon nehéz bajnokság lesz, ugyanúgy, mint az NB I. – zárta Kecskés Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában