A labdarúgó NB III Közép csoportjába került a Hódmezővásárhelyi FC és az SZVSE is

2020.07.16. 10:27

Ismertek a csoportellenfelek

A Magyar Labdarúgó-szövetség elkészítette a 2020–2021-es NB III három csoportjának beosztását: a várakozásoknak megfelelően mindkét megyei csapat a Közép csoportba került.

V.P.

Bő két héttel az augusztus má­­sodikán esedékes bajnoki rajt előtt egy nagy kérdésre már választ kaptunk: az már ugyan korábban ismert volt, hogy az MLSZ tervei szerint három, húszcsapatos csoporttal képzeli el az NB III következő szezonját, de hogy pontosan kik alkotják a mezőnyt, azt egészen eddig homály fed­­te. Nem mellesleg azt is, a csapatok melyik csoportba kerülhetnek, hiszen maradt a háromcsoportos felosztás, és leginkább a fővárosi csapatok esetében van bizonytalanság, hova is sorolják őket.

A várakozásoknak megfelelően mindkét megyei csapat a Közép csoportba került, az viszont némileg meglepetés, hogy a Békés megyei Körösladány is ide kapott besorolást – a mindössze 25 kilométerre arrébb lévő Füzesgyarmat már Keleten szállhat harcba.

– Az első 4-5 közé várom a Dabast, a Monort, az Iváncsát, a Kecskemétet és a Kozármislenyt, de kiegyensúlyozott sze­­zont várok, ahol nem lesznek nagy különbségek sem lefele, sem felfele, egy-két gól dönthet majd. Hétvégén épp a Körösladánnyal játszunk majd, mikor lekötöttük a meccset, ak­­kor nem tudtuk, hogy csoportellenfelek leszünk... Lesz néhány sötét ló is a tartalékcsapatok mellett, akinek a játék­erejét nehéz megjósolni, de nem sok­­ban változott a mezőny, hiszen alig több mint fél évet töltöttünk a megyeegyben, előtte a mostani ellenfeleink nagy részével találkoztunk – mondta Szűcs Róbert, a Hódmezővásárhelyi FC edzője, aki kiemelte: igyekeznek minél hamarabb összeszokni, hiszen csak egy hete dőlt el, hogy a harmadosztályban indulhatnak.

– Nagyon örülünk, hogy végre kialakult a mezőny, ami első ránézésre keménynek tű­­nik. Külön boldoggá tesz, hogy újra Szegedre tudjuk hozni a Fradit, az Újpestet és a Honvédot, még ha csak a kettes csapatukat is. Szeretnénk méltóéppen képviselni Szegedet egy szegedi csapattal. Izgatottan várjuk a sorsolást! – értékelt Kelemen Balázs, a SZVSE szakágvezetője.

Az NB III Közép csoportjának mezőnye: Dabas-Gyón, Dunaújváros, ESMTK, FC Dabas, FTC II., Kozármisleny, Hódmezővásárhelyi FC, Budapest Honvéd II., Iváncsa, Kecskemét, Körösladány, Majosi SE, Monor, Paksi FC II., Rákosmente KSK, SZVSE, Szekszárd, Taksony, Újpest II., Vác.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában