Éppen a Szentes ellen debütált az UVSE-ben

2020.08.15. 18:38

Nincs kegyelem a vízben

Komoly döntést hozott a 14 éves Mácsai Eszter, aki a Szentesi Vízilabda Klubtól az UVSE-hez igazolt a következő szezonra. Rögtön mély vízbe került, a felnőttek között éppen a Kurca-partiak ellen mutatkozott be, és először az unokatestvérét kellett őriznie védekezésben.

B.D.

A nagyobb terhelést választotta Mácsai Eszter.

Forrás: UVSE

Fotó: Varga Jennifer

Egy hónap múlva ünnepli 15. születésnapját Mácsai Eszter korosztályos válogatott vízilabdázó, aki a Szentesi VK-tól a 2020–2021-es szezonra az UVSE-hez került.

– Nehéz döntést hoztam meg a családommal. Külön edzésekre jártam már Szentesen is Pohl Anette-hez, valamint rengeteget dobtam kapura, az UVSE-nél pedig tovább akarok fejlődni – árulta el lapunknak Mácsai Eszter, aki nyáron a Margitszigeten lévő toronyban lakhat, így a medence, ahol rendszeresen tréningezik, mindössze néhány lépésre lesz a szállásától.

A nagyobb terhelést választotta Mácsai Eszter.
Fotó: Varga Jennifer / UVSE

Június elsején költözött a fő­­városba, másnap pedig már rögtön a felnőttekkel edzhetett.

– Nagyszerű társaságunk van, gyorsan beilleszkedtem. Eléggé meg voltam illetődve az első napokban, de rájöttem, hogy felesleges, mert csak görcsössé válok, és az a munkámon meglátszik – mesélte a tapasztalatait, majd hozzátette, hogy honvágya mindig volt és mindig lesz, de ez érthető, ha a családja egy távoli városban él.

– Hiányoznak édesanyám ölelései, a verekedések az öcsémmel és a bátyámmal, ha lesz időm, azonnal rohanok haza, és igyekszem bepótolni mindent. Most egy új életet kezdtem, ami önállóságra ne­­vel – sorolta érzéseit.

A női vízilabda magyar ku­­pában éppen a Hungerit- Szentesi VK ellen ugrott először vízbe, két góllal debütált a felnőtt UVSE-ben.

– Bíztam benne, hogy játszhatok, az utánpótlásban már korábban bemutatkoztam az UVSE-ben. A meccset megelőző este szólt Benczur Márton vezetőedző, hogy a keretben leszek. Boldog lettem, és hatalmas erőt kaptam ettől a hírtől. Ugyanakkor nem fektettem nagy hangsúlyt arra, hogy éppen a Szentes ellen debütálok, de furcsa volt, és izgultam, hiszen ez volt az első fellépésem a felnőttek között. Először az unokatesómat, Katát fogtam, ami kicsit vicces volt, de a vízben nincs kegyelem – zárta a beszélgetést mosolyogva a szentesi Mácsai Eszter.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában