Remek Eb-helyezés

2020.09.30. 12:47

A szegedi Szabó Gábor kétpárban jól szerepelt

Szerbia fővárosa, Belgrád adott otthont az ifjúsági evezősök Európa-bajnokságának.

Az NKM Szegedből Szabó Gábor, valamint Újhelyi Mihály (Vác) negyedik lett előfutamában a legnépesebb versenyszámban, azaz a férfi kétpárevezősök között, így ők a reményfutamban próbálhatták meg újra a legjobb 12 közé jutást. A reggeli szerényebb versenyzés után délután hatalmasat villantottak, az egység igen meggyőzően vezetett végig a táv teljes szakaszában, és a két reményfutam közül a legjobb idővel került a középdöntőbe.

Szabóék aztán más taktikát választottak, és a középfutam elején már az élre álltak. Nem bíztak semmit a véletlenre, az első 500 métert követően a második helyre beállva növelték az előnyüket a mezőny többi részéhez képest, és a spanyol versenytársuk nyomában a második pozícióban haladtak át a célvonalon, ezzel kiharcolva a legjobb hat közé, azaz az A döntőbe jutást. Itt végül végig stabilan tartva a pozíciójukat az ötödik helyet csípték meg.

A Kovács Sándor, Kósa András (ők ketten szegediek), Árvai Péter, Belán Bendegúz összeállítású hajó a kormányos nélküli négyesek B döntőjében állt rajthoz, ahol nagy küzdelem alakult ki a 2–5. helyekért a hajrában. A mieink épphogy alul maradtak és ötödikként haladtak át a célvonalon egy másodperccel a második hely mögött, így összesítésben a 11. helyen végeztek Belgrádban. Mindkét hajó felkészítője a szegedi Dani Zsolt volt.

A magyar csapat egy érmet szerzett: dobogóra állhatott a Koncsik Dominik, Gosztola Balázs, Varga Koppány, Boros Bálint, kormányos: Fülöp Adrienn összetételű kormányos négyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában