Jön a főtábla első köre

2020.09.19. 09:34

Felkészültek a Csongrád-Csanád megyei csapatok a kupa nyitófordulójára

Volt, aki örült a sorsolásnak, és volt, aki kevésbé, de egy közös a Csongrád-Csanád megyei futballcsapatokban: mind úgy érzik, felkészültek a küzdelmekre. A hétvégén indul a MOL Magyar Kupa.

T.A.

Veszprémben kell továbbjutniuk. Alekszandar Jovánovicsra (középen) és a Szeged-Csanád GA-ra küzdelmes meccs vár.

Fotó: Karnok Csaba

Abda–Hódmezővásárhelyi FC, szeptember 19., 15 óra

Nagy utazás vár a Hódmezővásárhely csapatára, amely a Győr-Moson-Sopron megyei első osztályban szereplő Abda SC-VVFK-BAU együtteséhez utazik a hétvégén kupamérkőzést játszani. A vásárhelyiek támogatóiknak köszönhetően már a pénteki napon el tudtak utazni vendéglátójukhoz, így lesz kellő idejük ráhangolódni a találkozóra. Céljukként mindenképpen a továbbjutást tűzték ki. Az Abda csapata tavaly 12. helyen végzett a 16 induló csapat közül a megyei bajnokságban, idén viszont pazar formában játszanak, eddigi 5 mérkőzésükből egyszer sem találtak legyőzőre, 4-et megnyertek, míg egy meccsük döntetlennel zárult, így az előkelő második helyet foglalják el jelenleg a tabellán.

Szűcs Róbert, a HFC edzője: – Mindenképp a továbbjutás a célunk! Tele vagyunk sérültekkel, de ettől függetlenül a legerősebb összeállításunkban küldöm pályára a csapatomat.

Átutazták az országot. A sárga-kék mezes HFC a továbbjutás reményében már tegnap útra kelt Abdára.
Fotó: Kuklis István

Makó FC–PMFC, szeptember 19., 15 óra

Egészen elképesztő teljesítményt nyújt a megyeegy idei kiírásában a Makó csapata. Siha Zsolt együttese úgy vezeti a tabellát, hogy az eddigi négy meccséből mind a négyet megnyerte, ráadásul 28 rúgott góljuk mellé egyet sem kaptak. A magyar kupában az NB II-es PMFC csapata vár rájuk ellenfélként, az NB II. 10. helyén álló csapat jelenleg 3 győzelem és 4 döntetlen mellett 2 vereséget jegyez. Nehéz mérkőzés várhat tehát a Pécsre, amely a Makó idei teljesítményét figyelembe véve semmiképpen sem eshet abba a hibába, hogy az osztálykülönbség miatt lebecsüljék a hagymavárosiakat.

Siha Zsolt, a Makó edzője: – Szeretnénk tisztességesen helytállni a mérkőzésen, továbbá jó színben feltüntetni a makói labdarúgást. Tisztában vagyunk vele, hogy a Pécs nagyon erős csapat, ettől függetlenül szeretnénk egy jó meccset játszani ellenük.

Mórahalom VSE–Gyöngyös, szeptember 19. 15 óra

Az NB III. Keleti csoportjának 15. helyén álló Gyöngyösi AK – Mátra-Beton alakulatát fogadja a Mórahalmi Sportcentrumban Hódi Mihály csapata. A sárga-feketék stabil teljesítményt nyújtanak idén, a megyei első osztályban 4 forduló után 2 győzelemmel, 1 döntetlennel és 1 vereséggel az 5. helyen állnak, a gyöngyösiek pedig 10 lejátszott meccsükből 3-szor nyertek, 2-szer döntetleneztek, és 5-ször kikaptak, ezzel 11 pontot gyűjtve a 15.-ek.

Hódi Mihály, a Mórahalom edzője: – Egész héten készültünk a kupamérkőzésre. A Gyöngyös jó csapat, profi edzővel, remek játékosokkal, de a srácok mindent meg fognak tenni a pályán a győzelem érdekében.

Veszprémben kell továbbjutniuk. Alekszandar Jovanovicsra (középen) és a Szeged-Csanád GA-ra küzdelmes meccs vár.
Fotó: Karnok Csaba

Veszprém–Szeged-Csanád Grosics Akadémia, elhalasztották

Örökrangadót rendeznek! – mondhatnánk, ha a kézilabdapályán találkozna egymással a Veszprém és a Szeged csapata, azonban hétvégén a MOL Magyar Kupa keretén belül a futballpályán csapnak össze a felek. A Tisza-partiak ellenfele az NB III. Nyugati csoportjában jelenleg az erős középmezőnyhöz tartozik, legutóbbi két mérkőzésüket pedig elhalasztották, mert koronavírus-fertőzötteket találtak a keretükben. A Szeged-Csanád GA sem játszotta le legutóbbi találkozóját, ugyanis ellenfelüknél, a Gyirmótnál is igazolt fertőzötteket találtak.

Dobos Barna, a Szeged-Csanád GA edzője: – Nem a legszerencsésebb a sorsolásunk, hiszen kaphattunk volna megyei bajnokságban szereplő együttest is, de a realitás most az, hogy az NB III. Nyugati csoportjában elég jól teljesítő Veszprémhez látogatunk jövő héten. Nem számítok könnyű mérkőzésre.

Frissítés: A VLS Veszprém–Szeged-Csanád GA mérkőzés elmarad, mivel a hazai csapatból többen megfertőződtek a koronavírussal. A találkozót a tervek szerint október 7-én, 14 órakor pótolják.

SZVSE–Haladás, szeptember 20., 15 óra

Remek a hangulat a hétvége óta a Szegedi VSE csapatának háza táján, hiszen Kelemen Balázs tanítványai az Újpest II. csapatát fektették két vállra az NB III. Közép csoportjának 10. fordulójában. A Tisza-partiak ezzel megszerezték második győzelmüket a szezonban, és bíznak a hasonlóan jó folytatásban.

A MOL Magyar Kupában az egy osztállyal magasabban jegyzett Szombathelyi Haladást kapták ellenfélnek, a Merkantil Bank liga 9. helyén tanyázó együttes legutóbb 2-1-re kikapott a Soroksár vendégeként. Az SZVSE tehát ellenük kezdi meg azt a sorozatát, ahol egy héten belül három összecsapás vár rájuk, hiszen szerdán a Paks II. elleni elhalasztott mérkőzést pótlják idegenben, majd vasárnap a Majosi SE otthonába látogatnak.

Kelemen Balázs, az SZVSE edzője: – Óvatosan készülünk a mérkőzésre, olyan csapatot szeretnék a pályára küldeni, amely fel tudja venni a versenyt a Haladással. Több olyan játékos is lehetőséget kap, aki eddig nem kapott szerepet, hiszen jó erőfelmérő lesz ez számukra egy NB II.-es csapat ellen. A hétvégi győzelem több játékosomban gátat tört, remek a hangulat a csapatnál, így bízunk a legjobbakban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában